Cadillac CTS Coupe Review - Autoturisme - 2019

Anonim

Nu orice mașină pe care GM o produce în aceste zile este aurul pur. Ne-a plăcut modelul Chevy Volt, care este o mașină economică care umple un vid, alergând pe electricitate pentru naveta dvs. și pe gaz pentru călătorii mai lungi. Chevrolet Cruze este, de asemenea, o mașină economică, cu o viteză suficientă pentru a vă oferi un ultim loc de parcare la Target. Și știm că producătorul de automobile planifică și noi modele de reproiectare pentru anul viitor.

Dar Cadillac CTS Coupe? Este o masina de lux care s-ar putea pierde in segmentul high-end. Cheltuind mai multe ore de condus în jurul Detroitului, pe drumurile din spate și răsucirea pe autostrăzi cu două benzi, în timpul unei călătorii de oră și în jurul unei zone suburbane, am găsit vehiculul suficient de puternic, elegant și bine accentuat în interior și în afară. cu siguranță o notă majoră față de sedanul tipic. Cu toate acestea, chiar și la prețul rezonabil de bază de 38, 165 dolari, ne-am așteptat la tehnologii avansate.

Stil de lux, american

CTS Coupe este o mașină de lux cu două uși care are caracteristici de bază "de bază", cum ar fi un volan încălzit, un ecran de navigare în mașină (pe modelul nostru de testare, se ridică din bord) și faruri adaptive care se înclină pentru a compensa curbele de pe șosea. Aceste bonusuri împing prețul de bază cu încă 10 000 $ sau cam asa ceva. Modelul pe care l-am testat a avut și scaune reglabile în 10 direcții. Cadillac a poziționat mașina împotriva Mercedes-Benz E-Class, BMW Seria 3, și Audi A5 - toate modelele sportive care nu sunt sedanuri de dimensiuni medii.

Pe hârtie, CTS Coupe are un motor mai mare - un V6 care rulează la 304 cai putere - în comparație cu Mercedes și Audi, dar cam la fel ca BMW. CTS Coupe are o lungime de 188, 5 cm, ceea ce îi face să se simtă puțin mai spațios decât concurența. Toate aceste vehicule de lux mai mici sunt dotate standard cu caracteristicile de siguranță tipice, cum ar fi controlul tracțiunii și frânele anti-blocare.

Ce curbe?

Stylingul exterior a provocat destul de agitație cu fanii Cadillac. Mesajele din jurul internetului spun că mașina este o revenire rapidă într-o epocă trecută, cu un design radical și elegant, care se evidențiază într-o mulțime. Într-adevăr, Coupe nu se încadrează în normă și totuși are totuși câteva din trăsăturile tipice de design Cadillac - inclusiv un backend mai mare decât v-ați aștepta - chiar și din imagini și opticuri verticale. Centura de eșapament centralizată este una dintre cele mai unice schimbări de design și este una din caracteristicile care vă ajută să alegeți mașina într-o mulțime și să potriviți (copiați?) Stilul de eșapament al Cadillac XLR întrerupt.

Acestea fiind spuse, si in functie de gusturile dumneavoastra, CTS Coupe arata putin impresionant in persoana. Preferam designul curbat al modelului Infiniti M37X si aspectul european al modelului Audi A5, dar CTS Coupe arata de fapt un pic cam ca o sageata de metal care coboara pe drum. Cadillac a introdus însă o schimbare minunată asupra acestui model. Când deschideți ușa, vă alunecați mâna într-un compartiment și apăsați o balama digitală care deschide ușa, în loc de un zăvor mai analogic. Acest lucru vă oferă impresia imediată că Cadillac a "trecut digital" și nu este la fel de mult ca o revenire la modelele anterioare.