Siguranța mașinii: inginerii japonezi dezvoltă scaunul care știe cine stă pe el - Autoturisme - 2019

Anonim

Siguranța mașinii vine în mai multe forme și forme, dar un nou scaun de mașină dezvoltat de inginerii din Japonia, proiectat pentru a preveni furtul mașinii dvs., este exact așa: formă și formă.

Dezvoltat de Institutul avansat de Tehnologie Industrială din Tokyo, scaunul este capabil să stabilească dacă persoana care stă pe el este proprietarul mașinii sau pur și simplu cineva care dorește că ar fi proprietarul (de exemplu, un hoț).

Deci cum o face? Plasate pe scaunul auto sunt 360 de senzori de presiune. Când cineva se așează pe scaun, datele de la senzori sunt trimise către un computer extern care, folosind software special, funcționează dacă persoana este proprietarul de drept. Dacă computerul spune "nu", mașina nu va porni.

Cu toate acestea, el ridică anumite întrebări; dacă purtați haine deosebit de voluminoase, ca într-o zi rece? Computerul nu crede că o persoană mai mare decât șoferul obișnuit încearcă să vă fure vehiculul?

Ei bine, conform testelor, tehnologia nu face prea rău, cu o rată de succes de 98% înregistrată. O astfel de rată înaltă sună promițătoare, dar totuși înseamnă că vor exista ocazii când vrei să mergi la cumpărături, dar rămâi așezat pe drumul tău, amestecându-te în scaunul tău, în speranța că computerul se va răzgândi și vă va permite să vă porniți mașina.

Viitorul nu este sigur pentru acest nou loc de mașină, dar dacă rata de succes poate fi împinsă până la 100%, tehnologia de recunoaștere a capului ar putea să se alăture încă sistemelor de recunoaștere a amprentelor digitale și a vocii, ajutând la îmbunătățirea securității mașinilor.

[Sursa: Geekosystem via TechCrunch]