Autovehiculele sunt acum amenințate serios de hackeri, avertizează McAfee - Autoturisme - 2019

Anonim

Computerul care rulează mașina poate fi următoarea țintă lovită de hackeri, spune McAfee, producătorul de software antivirus.

Într-un raport recent publicat intitulat "Atenție: Malware Ahead", gigantul antivirus a spus că, deoarece mașinile s-au bazat mai mult pe tehnologia informatică, cum ar fi microcipurile și senzorii, pentru a ne duce în siguranță pe drum, mai vulnerabile la atacurile de la coderi rău intenționați.

"Pe măsură ce tot mai multe funcții se încorporează în tehnologia digitală a automobilelor, amenințarea atacurilor și a manipulărilor răuvoitoare crește", a declarat vicepreședintele McAfee senior manager și directorul general Stuart McClure.

În timp ce computerul tău personalizat ar putea să-ți ruineze viața în mai multe moduri groaznice, McClure avertizează că "dacă mașina ta a fost hacked ar putea să transfere riscuri dăunătoare pentru siguranța ta personală".

Cu alte cuvinte, hackerii au în prezent capacitatea de a prelua totul, de la airbaguri și controlul vitezei de croazieră până la încuietori de uși și chiar scaune de putere, în unele vehicule. Alte riscuri includ abilitatea de a urmări o persoană prin GPS-ul lor la bord și de a fura informații personale prin conexiunile BlueTooth.

La conferința de securitate Black Hat de la Las Vegas de anul acesta, consultanții de securitate de la iSEC Partners au demonstrat capacitatea de a bloca și debloca de la distanță o mașină și de ao porni, comunicând cu sistemul informatic al mașinii folosind doar mesaje text.

O parte a problemei, spune McAfee, este că protecția împotriva unor astfel de atacuri se află în spatele abilității hackerilor de a veni cu noi tactici, deoarece producătorii de automobile se răzgândesc să-și împacheteze automobilele cu cele mai noi tehnologii.

"Industria automobilelor adaugă în permanență caracteristici și tehnologii care oferă noi facilități cum ar fi accesul la Internet și capacitatea de a personaliza în continuare experiența de conducere", a scris McAfee în raport. "Cu toate acestea, în graba de a adăuga caracteristici, securitatea a fost de multe ori o gândire ulterioară."

Tot ce putem spune este că mașinile de auto-conducere ale Google, 100% mașini controlate de calculator, par a fi o idee și mai rea.

[prin AFP - imagine prin Sebastian Duda / Shutterstock]