Marcajul secolului: Urmăriți camioneta Chevy care evoluează în ultimii 100 de ani - Mașini - 2019

Anonim

Lucrurile se pot schimba foarte mult în 100 de ani, sau pot rămâne în mare parte la fel. O pereche de pantofi Converse Chuck Taylor All-Star arată aproape azi la fel ca în 1917, iar un cookie de menta subțire Scout sugerează exact ca acum un secol. Puneți un pickup de 1918 Chevy One-Ton alături de un Silverado 2018, totuși, și este dificil să vezi linia.

Pentru a vedea cât de mult au schimbat camioanele Chevy în ultimele 100 de excursii în jurul soarelui, Rich Scheer, directorul de design exterior al lui Chevy, ne ia o plimbare în josul benzii de memorie:

1918 Un ton

Primul camion de producție de la Chevrolet a fost inspirat de vehiculele folosite în plante pentru a muta piesele și piesele din loc în loc. În cel mai simplu mod, acesta este un exemplu de "formă care urmărește funcția". Acesta a fost un șasiu rulant, cu o cabină deschisă, un motor în linie cu 4 cilindri și un cadru deschis care permite clienților să instaleze corpul care se potrivește nevoilor lor unice.

1929 International Series LD

1929 a fost primul camion Chevrolet care avea o cabină închisă, ceea ce a creat potențialul pentru ceea ce știm astăzi ca design interior. Ca și în cazul tuturor modelelor, odată ce elementele funcționale au fost definite, caracteristicile legate de confort și stil au început să devină importante pentru cumpărătorii camioanelor. De asemenea, culoarea a început să joace un rol principal în vehiculele de consum în acest moment.

1938 Half-Ton

Acesta a fost primul camion creat in noul departament "Art and Color", mai tarziu cunoscut sub numele de Center Design, de Harley Earl - care va deveni primul sef de design al GM - si echipa sa. În acest an, modelele de autoturisme și camioane s-au abătut, în timp ce designerii și-au dat seama că nevoia ca camioanele să aibă propria lor identitate. Proporțiile au evoluat de la modelele anterioare, ducând la un camion mai mic și mai lung, cu o grila de stil și elegante, îndoite.

Seria 1947 3100

Acesta este unul dintre cele mai iconice modele din istoria automobilelor. Dacă menționați un camion de epocă Chevy, majoritatea oamenilor vor imagina acest model. Acest camion era mai mare, mai puternic și mai subțire decât orice înainte. Grila orizontală cu cinci baruri este o deviere de la grilele verticale ale trecutului și a fost începutul a ceea ce a devenit o semnătură a designului camioanelor Chevrolet. Puteți vedea că aripile sunt mai integrate, iar lămpile sunt în partea largă a vehiculului în loc de interiorul, oferindu-i o prezență mai largă și mai puternică.

1955 3124 Seria Cameo Carrier

Cunoscut ca camionul Task Force, Cameo Carrier a fost primul design al lui Chevy Fleetside. Suprafața patului este la același nivel cu cabina și flanșa, făcând o formă completă și elegantă din față în spate. A fost, de asemenea, primul camion al lui Chevrolet la bara de protecție, deoarece stilul nu sa oprit în spatele cabinei.

1967 C10 Fleetside

Acesta este un design elegant, cu un indiciu de flare de roata. Rețineți linia care curge din partea de sus a patului și echilibrul cu partea din față a vehiculului. Aceasta este o caracteristică care poate merge ușor, dar designerii de atunci au făcut așa de bine.

Partea pe corp are un umăr puternic care se înclină spre spate. Bara Chevrolet de pe fascia frontală leagă centrul farurilor cu un fir de bowtie - un element de design care este încă consistent astăzi. Această perioadă de timp este și atunci când a fost introdusă vopsea metalică.

1973 C30 One-Ton Dual

Cea de-a treia generație de autovehicule C / K a fost prima cabină echipată pe piață, iar mulți consideră că aceasta este prima mașină modernă de mare tonaj. Designul reflectă o creștere dramatică a capacității, pentru clienții care și-au folosit camioanele atât pentru muncă, cât și pentru recreere. Este simplă, dură și intenționată, asemănătoare cu cele mai vechi camioane Chevrolet.

1988 C / K1500

Modelul C / K1500 a fost primul design de camioane influențat de aerodinamică. Această generație a avut un mare design de acoperire, ceea ce înseamnă că arăta foarte avansat pentru timpul său. Acest lucru este valabil mai ales pentru noul design interior, cu un panou de bord scazut, configurare sub-ca si butoane care au parut futuriste. Acest camion pare încă modern și sofisticat aproape 30 de ani mai târziu.

Silverado 1500 LT Z71

Aceasta a fost prima generație care a folosit plăcuța de identificare Silverado. Acesta a introdus, de asemenea, multe dintre elementele de design moderne pe care clienții le asociază cu designul curent al camioanelor Chevy, în special în partea frontală Chevrolet.

2007 Silverado 1500

Silverado 2007 este simplu, modern și puternic, cu rachete exagerate și o parte curată a corpului. Este o altă evoluție pentru camioanele Chevrolet în crearea identității lor pe șosea, cu capete distincte față și spate. Acest camion a adus înapoi aspectul "camionului dur", chiar dacă a fost încă puternic influențat de aerodinamică.

Reprezentarea camioanelor Chevy de astăzi este o pereche de modele ediție specială. Edițiile centenarului 2014 Silverado și Colorado oferă elemente de design inspirate de cele mai notabile pickup-uri ale lui Chevy, inclusiv o culoare albastră unică a vopselei, embleme de patrimoniu cultural și anteturi de aniversare de 100 de ani. Ambele camioane vor ajunge la reprezentanțe în noiembrie 2017.

În plus față de eliberarea duo-ului ediție specială, Chevy a anunțat un program "Truck Legends", care recunoaște clienții care dețin un camion Chevy cu mai mult de 100.000 mile pe kilometraj sau care au cumpărat sau închiriat unul sau mai multe Chevy noi Camioane în timpul vieții. Acești oameni vor primi mărfurile marca Truck Legends și accesul la evenimente prin intermediul parteneriatelor Chevrolet (concerte, jocuri MLB etc.).

Avem doar un singur lucru de spus la toate astea: "Păstrați pe camion", Chevy.