Chevy Volt: Tot ce trebuie să știți - Autoturisme - 2019

Anonim

Primul vehicul electric principal care lovește drumurile americane este aproape aici. După ani de incubație, GM va începe să vândă mult-așteptatul Chevy Volt în luna noiembrie a acestui an. Compania a fost de acord cu conceptul încă de la începutul anului 2007, când statura cu spatele și caroseria musculară sugerase că mașinile "verzi" nu trebuie să arate ca niște pene cu roți - și ar putea veni și din America. Timpul și concesiile pentru siguranță, spațiu și practică au transformat Voltul o dată pe un volan într-un sedan blocat, nu spre deosebire de Prius în forma sa de producție, dar mașina după sarcină își păstrează promisiunea centrală: atenuarea nevoii de gaz în întregime, atâta timp cât nu trebuie să mergeți departe. Voltul va servi drept prima piatră de hotar pentru independența față de petrol sau este destinat să devină încă un alt EV-1?

Decideți-vă cu ghidul nostru rapid pentru toate faptele esențiale ale viitorului Volt al lui Chevy.

Cum este Voltul diferit de un Prius, sau orice alt hibrid pe drumul de azi?

Două caracteristici majore de design au pus Voltul în afară de orice altceva în reprezentanțele principale de astăzi: Este un hibrid plug-in și utilizează exclusiv unitatea electrică.

Spre deosebire de Toyota Prius sau oricare dintre celelalte mașini pe care le considerăm de obicei ca hibride, puteți conecta volanul la domiciliu pentru a scoate bateriile, apoi conduceți distanțe scurte fără a fi nevoie să aprindeți motorul. Pentru oameni cu comutații scurte, înseamnă autonomie completă față de gaz, mai degrabă decât un kilometraj de gaze îmbunătățit.

Mai mult, din punct de vedere tehnic, nu există nicio legătură mecanică între motor și roți: Chiar și atunci când bateriile funcționează la un nivel scăzut, motorul funcționează doar ca un generator, furnizând electricitate motoarelor care conduc mașina . Este o masina electrica cu motor pentru a extinde raza de actiune, nu o masina de benzina cu motoare electrice pentru a imbunatati eficienta.

Unde mă conectez pentru al încărca?

Puteți conecta voltajul la priza standard de 120 volți pe care o aveți deja în garaj - aceeași pe care ați folosi-o pentru un radio, un magazin sau un prăjitor de pâine, pentru asta. Sau, pentru o încărcare mai rapidă, puteți să cuplați Volt până la 240 de volți, așa cum ați face cu o mașină de spălat și uscată. Nu va face doar o priză de 240 de volți: trebuie să achiziționați o stație de încărcare specială, care va trebui să fie cuplată cu greu în întrerupătorul de circuit al casei dvs., mai degrabă decât să fie conectată la o priză disponibilă. Chevy nu a anunțat încă prețuri sau disponibilități pentru acest tip de încărcător, dar este probabil că mai multe companii le vor face.

Conectorul pentru Volt nu va arăta ca unul pentru orice alt aparat: Seamănă mai degrabă cu un mâner al pompei de gaz decât cu un conector. Standardul se numește SAE J1772 și este același tip de priză pe care o va folosi fiecare mașină electrică nouă.

Cât va dura până la încărcare?

Chevy susține că puteți încărca complet Volt în 10 ore de la o priză de 120 volți sau de puțin timp de patru ore utilizând încărcătorul de 240 volți menționat mai sus.

Cât de departe poate merge fără a utiliza gazul?

Patru mile. Evident, factori cum ar fi greutatea în mașină, obiceiurile de conducere, indiferent dacă rulați sau nu aerul condiționat și chiar și temperaturile extreme, o va face să scadă.

Deci, câte mile pe galon se obține?

Există un răspuns scurt și un răspuns inteligent.

Răspuns scurt: 48 de mile pe galon.

Răspuns inteligent: nu are sens să se măsoare voltul în mile pe galon. Măsurarea în mile pe galon a avut sens atunci când toate autoturismele - inclusiv alți hibride - au folosit benzina ca singura lor sursă de energie, dar nu este o metrică semnificativă pentru a se aplica unei mașini care poate fi conectată și condusă până la 40 mile fără gaz deloc. Din punct de vedere ipotetic, ai putea conecta Volt în fiecare noapte, conduceți distanțe scurte în fiecare zi și puneți-vă 100 de mii de kilometri fără a arde o picătură de benzină. În celălalt capăt al spectrului, ați putea fi și prea leneș să o încărcați vreodată, să o conduceți ca orice alt hibrid și să obțineți 48 de mile pe galon. Economia de combustibil în viața reală, măsurată pe un rezervor de gaze sau chiar pe durata de viață a mașinii, va varia complet în funcție de cât de des puteți încărca și cât de departe conduceți.

Cat va costa?

Volt va costa 41.000 de dolari în afara showroom-ului, dar o reducere a impozitelor federale de 7.500 $ va aduce prețul de până la 33.500 $. De asemenea, veți avea posibilitatea de a-l închiria pentru 350 de dolari pe lună timp de 36 de luni. Unele rapoarte indică faptul că dealerii ar putea marca în mod semnificativ Volt datorită numărului scăzut la lansare. Edmunds.com a contactat un distribuitor din California în speranța de a fi preordonat, doar pentru a afla că va marca volumul cu $ 20, 000.

Când va fi disponibil?

Volt va începe să apară până în noiembrie 2010, dar numai în California, zona metroului Washington DC, Michigan, Texas, New York, New Jersey și Connecticut. GM planifică doar să producă 10 000 de ani în primul an de producție, iar disponibilitatea la nivel național nu se va produce până la sfârșitul anului 2011. Anul modelului 2012 ar trebui să fie mult mai ușor pentru a obține mâinile tale: GM a anunțat deja că va crește producția la 45, 000 pentru acel an.

Chevy Volt Fotografii