Chevy Volt: O relație de dragoste-ură - Autoturisme - 2019

Anonim

Recent am avut ocazia sa conduc modelul 2011 Chevy Volt prin Alaska. Grupul nostru a început călătoria în Anchorage, făcând drumul spre Girdwood, Hope și Seward înainte de a reveni. Și în timp ce Digital Trends a revizuit deja vehiculul și a oferit câteva informații aprofundate cu privire la mașină, drumul mini-drum prin Alaska a însemnat o perioadă extinsă și intimă una câte una în spatele volanului.

Acum nu sunt un expert în mașină, însă interfața prietenoasă a lui Volt și interfața prietenoasă cu tehnicile prietenoase ale lui Volt au fost suficiente pentru a împlini interesul meu. Acestea erau lucrurile pe care le-am iubit și le-am urât în ​​timpul meu cu Volta.

Dragoste

Atingeți interfața

Interfața touchscreen a fost ușor unul dintre lucrurile mele preferate despre Volt. A fost receptiv (așa cum trebuie să fie în acest scop), iar după faza obișnuită, controalele capacitive s-au simțit complet naturale.

Initial mi-a facut griji ca voi petrece mai mult timp cu ochii pe panoul central, incercand sa-mi gasesc controlul tactil, dar ma bucur sa spun ca a fost exact invers: am reusit sa tin ochii pe drum si sa navighez icoanele mașinii sunt bune.

Pictograma de eficiență

Îmi place să conduc, dar mulți oameni nu o fac. Luați în considerare faptul că merg la locul de muncă și nu trebuie să sufăr în trafic pe săptămână și raționamentul meu devine mai clar. Dar toată lumea este la un moment dat un sclav pentru oboseala șoferului sau frustrare cu privire la timpul petrecut în interiorul mașinii. Acum nu spun că voltul este un remediu, dar cititorul său de eco-eficiență cu siguranță vă ajută. Un glob verde rotativ coboară în jos și în jos pe o scară, iar tu vrei să conduci astfel încât să-l echilibrezi în mijloc, folosind cea mai eficientă utilizare din mașină.

Sistem de navigare

Această caracteristică s-ar găsi numai sub lucrurile pe care le-am urât dacă nu ar fi fost atât de utilă odată ce mi-aș fi dat seama. Chevy a preîncărcat majoritatea destinațiilor pentru noi, iar atunci când le-am folosit, a fost mai mult decât ușor să ajungi pe drum. Dar introducând o adresă exactă, nu atât de ușor (o să ajung la ultima). Cu toate acestea, după ce am dat și am decis să folosesc intersecția, a fost destul de util. Iar pentru o perioadă mai lungă de timp, mi-aș fi reamintit la fiecare 15-20 de minute că eram încă pe drumul cel bun, o caracteristică pe care am găsit-o reconfortantă, dar care poate fi și cu ușurință dezactivată.

simți

Pur și simplu pune, Volt este foarte distractiv de a conduce vehicule. Este o mașină confortabilă (am condus un model cu scaunele din piele opționale) și având bateria în jos înseamnă că are nevoie de curbele cu adevărat frumos, fără să vă arunce în jurul mașinii - poate că nu este o problemă pentru toată lumea, dar colegii de 5 metri- 2 fete știu despre ce vorbesc. Dar, pentru călătorii scurte și lungi, sa desfășurat frumos.

Ură

Accelerator sensibilitate

În timp ce m-am bucurat în general de zilele mele de conducere a Volt, sunt obligate să fie câteva lucruri pentru a face excepție cu. Pentru mine, asta inclusiv sensibilitatea mașinii. Există întotdeauna acea perioadă de ajustare a obișnuirii cu accelerația unui vehicul - și nu cred că am ajuns acolo. După un timp de conducere, m-aș obișnui cu cât presiune am vrut să folosesc pe accelerator, dar primele câteva momente au fost întotdeauna puțin potrivite.

Șuierul

Acest lucru ar putea fi prost și atât de lipsit de importanță pentru majoritatea șoferilor, dar cu siguranță a început să ajungă la mine. Voltul are un suier constant de fundal, care este probabil mult mai evident prin tăcerea comparativă. De fapt, zgomotul de pe șosea nu ma deranjat și, surprinzător, nici lipsa radioului sau a lui XM (nu a funcționat atât de bine în majoritatea orașelor mici pe care le-am condus) - dar a făcut-o. Se pare că Chevy nu a investit atât de mult în amortizarea zgomotului, deoarece motorul este atât de liniștit, dar constanta se învecinează cu neplăcere.

Sistem de navigare

Prezentarea în ambele categorii este sistemul de navigație al lui Volt. Introducerea adreselor exacte a fost, pentru a spune ușor, extrem de enervant. Ar încerca să-mi selecteze automat destinația, ceea ce era greșit în fiecare împrejurare. De asemenea, a fost dificil de utilizat backspace și am aflat că ar fi mai bine să intru în numele orașului sau poate o stradă pentru a afla unde mă îndrept.

Este probabil important să menționăm că Chevy ne-a adăpostit de un aspect foarte important al companiei Volt: compania a avut întotdeauna grijă de încărcarea autoturismelor și de umplerea rezervoarelor de gaz și nu a trebuit niciodată să mă opresc pentru a umple.

Iată un videoclip cu Michelle Bunker al lui Chevy, care oferă câteva informații despre modul în care taxele Volt.