Compania va crea o parcare cu energie solară care va topi zăpada și gheața - Autoturisme - 2019

Anonim

Bazat în nordul Idaho, Solar Roadways a primit un grant de 750 000 de dolari de la administrația federală a autostrăzii la începutul acestui an pentru a proiecta și a construi un parc solar, următoarea fază de dezvoltare a tehnologiei verzi. În timpul primei faze a proiectului, fondatorii Solar Roadways au beneficiat de un grant inițial de 100.000 de dolari de la guvernul federal pentru a construi un prototip de 12-20 picioare de tehnologie. Primul prototip este construit din lumini LED, panouri solare și o varietate de elemente de încălzire. Toate aceste părți sunt învelite în un tip de sticlă care este durabil, nu reflectă o strălucire a soarelui sau a farurilor și are aceeași tracțiune ca și asfaltul.

Producând 7, 6 kilowați-oră de energie electrică pe zi, puterea poate fi utilizată pentru a topi zăpada și gheața în caz de vreme rea. Acest lucru ar permite, de asemenea, proprietarilor de case care instalează un drum solar pentru a evita împrăștierea zăpezii în restul vieții. De asemenea, poate fi legat într-o rețea inteligentă pentru a ajuta întreprinderile de energie electrică, casele și chiar stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice. Lămpile cu LED-uri au o varietate de utilizări, incluzând avertizarea unui șofer atunci când se apropie de o mașină care se apropie, precum și despre ocolirea, accidentele sau construcția viitoare. Persoanele care gestionează drumurile pot chiar să scrie mesaje pe care oamenii le pot citi cu plăcile de microprocesor încorporate în panouri. Există, de asemenea, posibilitatea ca aeroporturile să utilizeze luminile cu LED-uri pentru lumini de aterizare, precum și să păstreze pista fără gheață alunecoasă.

Fondatorii companiei, Scott și Julie Brusaw, estimează că construirea și instalarea panourilor vor costa de trei ori mai mare decât costurile cu asfalt, dar le vor plăti lent în timp în cazul în care electricitatea este pusă în uz. Cuplul speră că faza a doua a proiectului va produce rezultate pozitive. Ei plănuiesc să testeze parcarea într-o varietate de condiții și, sperăm, să lanseze produsul către public pentru instalare pe căile de acces, terase și trotuare.