Consumatorii nu vor plăti în plus pentru mașinile electrice, potrivit studiului - Autoturisme - 2019

Anonim

Aproape fiecare producător major de mașini are vehicule electrice (EV) în fabricație, dar acestea pot fi pentru unele probleme înainte. Un nou sondaj arată că, deși mai mult de jumătate dintre consumatori pot lua în considerare cumpărarea unei mașini electrice, aproape nimeni nu este dispus să plătească suplimentar pentru aceasta. Doar 9% dintre respondenți ar plăti chiar și 2 000 de dolari pentru un EV, informează Automotive News. Acesta nu este doar un studiu american. A fost efectuată prin trecerea la 13 500 de persoane în 17 țări diferite.

În SUA, 54% dintre respondenți au fost dispuși să ia în considerare o EV, însă 78% dintre oameni nu ar cheltui mai mult de 30 000 dolari pentru unul. În plus, recolta curentă de EV poate să nu fie suficient de bună. Majoritatea consumatorilor doresc cel puțin 200 de mile pe o singură încărcare a bateriei, dar modelele timpurii ating numai 100. În cele din urmă, timpul de încărcare trebuie să fie sub două ore. Vehiculele curente au nevoie de până la 8 ore pentru a obține o încărcare completă pe un sistem de 240 de volți și până la 20 de ore pe o priză electrică standard de 110 volți.

Deci, ce înseamnă toate acestea? Ei bine, poate nimic, dar mașinile electrice ar putea să facă față unor probleme dacă nu au lovit prețul și gama de vehicule pe gaz. Apoi, desigur, există problema stațiilor de încărcare. Vom avea nevoie să lăsăm țara cu ei, dar procesul va dura ani întregi. În ansamblu, se pare că am putea petrece cea mai bună parte a acestui deceniu încălzind mașinile electrice.

Tu ce crezi? Ai cumpăra un EV. Dacă da, ce gama și prețul ar trebui să fie afectate?