DARPA pare să facă o mașină zburătoare - Autoturisme - 2019

Anonim

Este timpul. După ani de dezamăgire față de lipsa distinctă de jetpack-uri și plăcuțe de hover, pe care ne-au promis copilăriile noastre cu ochi înflăcărători, lumea ar putea fi în cele din urmă gata să dezvolte o adevărată mașină zburătoare, prin intermediul armatei.

Agenția pentru proiectele de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) a solicitat Pentagonului fonduri suplimentare pentru a contribui la dezvoltarea vehiculului Transformer (TX) pentru a fi folosit cu personal militar în situații de luptă. Pentru cei necunoscuți cu DARPA, este un birou din cadrul Departamentului Apărării care este responsabil pentru încercarea de a crea aproape tot ceea ce ați văzut vreodată într-un film SF, care are unele aplicații militare. Inteligența artificială, membrele cyborg și armele laser sunt enumerate în bugetul său pentru anul 2011. Serios.

Deși au existat câțiva pretendenți de-a lungul anilor, majoritatea "mașinilor zburătoare" anterioare erau pur și simplu planete sau planete foarte mici, care fie necesitau o pistă, fie asistență de la alt vehicul pentru a realiza zborul, fără a menționa instrucțiuni foarte specifice despre cum să zburați vehiculul. Transformer TX ar fi proiectat pentru decolare și aterizare verticală (VTOL) și operat de oricine poate conduce o mașină fără o pregătire specială. La fel ca și mașinile din Blade Runner.

Aceasta nu este prima incursiune a DARPA în industria automobilelor. A găzduit mai multe competiții pentru a încuraja producătorii auto să dezvolte mașini automate robotizate, capabile să se autodecideze. Concursurile nu au reușit să producă un sistem robotic de lucru care să acționeze în mod autonom, dar a contribuit la realizarea unor progrese semnificative în sistemele informatice de la bord ale autoturismelor care se află pe drumul de azi.

Transformatorul TX ar fi proiectat să transporte patru trupe cu viteză maximă și să aibă o distanță de 250 de mile pe un singur rezervor de combustibil. Acesta este conceput cu lupta în ținuturile ostile - în special în locuri în care minele IED de pe marginea drumului au devenit o adevărată amenințare.

"TX va permite operațiuni îmbunătățite ale companiilor de misiuni viitoare cu utilizare aplicabilă în grevă și raid, intervenție, interdicție, insurgență / contrasurgență, recunoaștere, evacuare medicală și aprovizionare logistică", a declarat solicitarea oficială.

Dacă TX este un succes și un model practic, modelul de lucru devine obișnuit, piața de consum nu poate fi cu mult în urmă. Pare a fi o dată cînd într-o zi, mașinile s-ar rupe de închisorile gravitaționale, dacă pentru alt motiv decît mașinile care zboară sunt minunate. Adăugați o congestie tot mai mare a traficului, sporirea primelor pe spațiul disponibil și concurența în domeniul auto pentru a găsi "următorul mare lucru", și mai devreme sau mai târziu ar apărea o mașină zburătoare. Și din nou, mașinile care zboară sunt minunate. În ciuda faptului că și cel mai mare producător de automobile din lume, Toyota, are mașina ocazională care nu poate frâna (asociată cu incapacitatea oribilă de a opri accelerarea), este disponibilă tehnologia pentru o mașină care zboară în siguranță, dar nu este încă practică fabricarea pe scară largă. Deci, ar putea fi încă o vreme înainte ca lupta pentru parcarea din centrul orașului să devină tridimensională.

Deși nu a existat nicio indicație din partea DARPA cu privire la intenția de a lansa tehnologia în public, pare inevitabilă. La urma urmei, Humvee a început ca un vehicul militar înainte de a ajunge în sectorul privat. Eticheta de preț propusă prezintă, de asemenea, o problemă. La prețul estimat curent de 55 de milioane de dolari, chiar și cei mai bogați sportivi și magnați de petrol ar fi greu să-și găsească loc în garaj pentru TX.

Presupunând că AI în laboratoarele DARPA nu devine conștient de sine și ne ucide pe toți, primele modele prototip ar putea începe să terorizeze porumbeii și alte animale înaripate în 2015.