Producătorul de hărți digitale TomTom căutând să-și asigure viitorul în lumea autovehiculelor autonome - Mașini - 2019

Anonim

Se pare că toată lumea vrea în jocul de auto-conducere auto - și nu numai Google sau producătorii auto. TomTom, producătorii de dispozitive de navigație GPS, speră să fie principalul furnizor de tehnologie autonomă după șapte ani.

CEO-ul Harold Goddijn a declarat pentru Reuters că arhitectura digitală de cartografiere pe care o utilizează a fost revizuită, oferind date despre locație exacte și rapide pentru a se potrivi chiar cu Google. Aceasta înseamnă că poate îndeplini cerințele de siguranță necesare pentru conducerea asistată de calculator.

"Suntem văzuți de clienții noștri ca fiind cei care au ideile potrivite despre cum faceți aceste lucruri", a spus Goddijn. Este o perspectivă pozitivă pentru o companie care a reușit să se agațe după un deceniu tumultuos.

TomTom CEO Harold Goddijn

După ce sa ocupat de o piață de navigare saturată GPS și de proliferarea navigației smartphone, TomTom se bazează pe noi contracte cu companii ca Volkswagen, Kia și Fiat pentru a-și muta compania într-o direcție pozitivă.

După ce a acordat licența hărților sale digitale companiei Apple pentru aplicația Hărți interne (care a funcționat splendid), compania și-a construit tehnologia de construire a hărților care va funcționa împreună cu numeroasele senzori care apar pe mașini de astăzi.

"Este interesant și este înfricoșător, pentru că vor veni milioane de mașini și vor fi produse tone de date", a spus Goddijn. Aceste senzori, combinate cu arhitectura digitală de cartografiere TomTom, pot trimite feedback către servere și pot fi redresate în zbor, pentru a le comunica imediat celorlalți șoferi.

În ceea ce privește vehiculele autonome, aceste informații colectate ar fi vitale pentru actualizarea autoturismelor în mișcare a oricăror condiții rutiere periculoase pe care le pot întâmpina, asigurând siguranța pasagerilor. Am auzit cu toții povestiri despre conducătorii orbi urmând ghidarea GPS-ului lor în lacuri, imaginați-vă ceva asemănător, dar cu o mașină necondiționată. Mergând împotriva filialelor Google și HERE pentru crearea hărților, TomTom are o concurență rigidă, dar în eforturile lor de a fi cele mai bune, vom obține hărți mai bune, ceea ce înseamnă un viitor mai sigur pentru noi toți.