Nu mă prăbuși, frate: Ford vorbesc mașini pentru a evita coliziunile - Autoturisme - 2019

Anonim

În timp ce așteptați autoturismele Google să ajungă sau curățați străzile în teroare, Ford ar fi putut găti o alternativă interesantă (și mai puțin potențial catastrofală): mașini care vorbesc una cu cealaltă.

Nu, nu în sens KITT. Ei au deja asta. Vehiculele inteligente ale Ford utilizează de fapt Wi-Fi pentru a se conecta și a discuta unul cu celălalt, schimbând în mod continuu datele de poziție pentru a anticipa când două bucăți de metal urmează să devină prea confortabile.

Când sunteți pe cale să trageți într-o intersecție în care o mașină de apropiere suflă printr-o lumină roșie, de exemplu, mașina viitoare ar semnala locația și viteza spre mașina dvs., indiferent dacă o vedeți sau nu. Când vă ridicați piciorul de pe frână, mașina vă așteaptă că sunteți pe punctul de a vă arunca în calea celeilalte mașini conectate - și trageți o lumină pe bordură pentru a vă face să nu știți.

Potrivit lui Ford, sistemul ar putea de asemenea să împiedice schimbarea benzii de circulație atunci când o altă mașină se află în locul tău orb, vă avertizează atunci când o mașină are mai multe mașini înainte să lovească frânele și chiar să vă direcționeze traficul.

Spre deosebire de sistemele radare care pot fi blocate de obstacole, vorbind mașinile pot anticipa coliziunile chiar și atunci când cele două mașini în discuție nu se văd niciodată, ca la intersecțiile ciudate. Marele avertisment: ambele mașini trebuie să fie dotate cu tehnologie, așa că în timp ce viitorul tău explorator ar putea să-ți spună când un model Fiesta se ascunde în locul tău orb, nu va ști nimic despre IROC '89 Camaro baril prin lumina roșie înainte. Compania lucreaza cu DOT si GM, insa, pentru a se asigura ca vehiculele de productie din toate liniile companiei ar putea vorbi in acelasi limbaj.