Donkervoort's D8 GTO Bilster Berg Edition este de 380 de cai putere de distracție - Mașini - 2019

Anonim

Unii oameni preferă mașini care le transportă în lux, iar alții preferă echivalentul unui automobil cu o pumn în față.

Uită-te la Donkervoort D8 GTO. Inspectați liniile sale aspre, aspră și ascultați numele și zburați în jurul capului. Aceasta nu este o mașină; este o traumă de forță.

Pentru fanii acestui tip de transport, modelul D8 GTO vă poate aminti de iconicul Caterham Seven sau Lotus Seven care a venit înainte. Există puțină confort, rafinament sau practică de spus în interiorul fiecărui vehicul, dar GTO-ul olandez îl duce la nivelul următor.

Sub capota alungită, ventilată, se află o versiune modificată a turbo-ului de 2.5 litri, care alimentează Audi RS3 și TT RS. Acesta trimite 380 de cai putere înapoi prin roțile din spate, permițând silueta frânei de tragere să racheteze de la 0 la 60 km / h în doar 2, 8 secunde.

E rapid, da, dar nu doar în linie dreaptă. Donkervoort tocmai a anunțat o versiune specială a GTO D8 numită Bilster Berg Edition.

Bilster Berg este un circuit de mare viteză în Driburg, în Germania, un Donkervoort se întâmplă să dețină recordul de mașini de producție la.

În afara unui ambreiaj de curse, supercarul din ediția limitată nu prezintă nicio îmbunătățire majoră a sistemului de propulsie. La urma urmei, este deja comparabil cu un McLaren P1 într-o cursă de tracțiune.

Cu toate acestea, suspensia și șasiul au fost optimizate pentru performanțele pieselor grele. Ea poartă anvelope Hankook semi-slick, iar autoturismul este mai ușor de 22 de kilograme, cu ajutorul scaunelor cu fibră de carbon. Dispune de asemenea de un tablou de bord și un GPS.

Modelul Bilster Berg Edition prezintă un stil cu o capotă de anvergură hardcore care ar putea să-l iubească, cu un profil ciudat, cu capăt frontal amenințător, și cu cabină de frână cu împingere învelită în țesături.

Pentru a spune cel putin, masina este cam aspră în jurul marginilor. Vom iubi de fapt exhaustările masive, Viper-esque side (pur și simplu nu purtați pantaloni scurți), dar aspectul chintzy și calitatea interioară sunt îndoielnice.

Dar, hei, când țipi într-un colț de ac de păr la o milă de kilometri pe oră, probabil că nu-ți va păsa pielea sărată.

Numai 14 exemple ale GTO-ului special vor fi produse pentru un profit de 194.000 de euro (229.000 de dolari). Acest lucru este în mod clar o plimbare ca nici un alt, dar având în vedere că Caterham Seven 620R produce performanțe similare pentru $ 72, 900, credeți că merită?