Autobuzele fără șofer vor transfera Gatwick-ul din Londra la primul aeroport din lume pentru aeroporturi - Mașini - 2019

Anonim

Membrii personalului aeroportului Gatwick din Londra vor face istoria aviației și a automobilelor în această vară când vor merge cu autobuzul fără șofer. Procesul inițial de șase luni al autovehiculului va intra în cărțile de înregistrare ca primul test de aeroport în lume.

În 2017, Gatwick a servit 45, 6 milioane de pasageri și 56 de companii aeriene. În total, un sfert din populația Regatului Unit trăiește în mai puțin de o oră de la Gatwick, din care se pot face conexiuni cu 800 de stații feroviare, cu tren direct.

Deci, Gatwick este un loc extrem de ocupat, cu pasageri, personal, autoturisme, trenuri și avioane care se deplasează în și out 24/7. Ce loc mai bun pentru a transforma autobuzele libere fără șofer?

Obiectivul final al programului de autobuz fără șofer este implementarea pe scară largă a vehiculelor cu autovehicule direct pe aeroporturi, numită și "aerodrom". În cazul în care programul are succes, rezultatul final va fi mai puține vehicule pe teren și reduceri abrupte ale emisiilor și costurilor.

În prezent, Gatwick are 300 de vehicule aeriene. De cele mai multe ori, 90% din timp, de fapt, aceste vehicule rămân în staționare, în timp ce personalul îi ajută pe pasageri și tind să fie aeronave. Procesul de șase luni, care începe în această vară, va implica utilizarea autobuzelor fără autovehicule pentru a deplasa personalul.

Inițial, autobuzele autonome vor muta membrii personalului pe drumurile care leagă terminalele Gatwick de Nord și de Sud. Procesul nu va implica transportul de pasageri și nu va exista mișcare sau contact cu avionul.

Autobuzele vor fi gestionate de software de control autonom de la Oxbotica. Compania de software este, de asemenea, angajată în dezvoltarea de vehicule autonome pentru a călători între Oxford și Londra și în încercări pe alte drumuri din Marea Britanie.

Dacă testarea pe vastul complex rutier aglomerat din Gatwick are succes, datele vor fi utile dintr-o serie de perspective. Implementările ulterioare autonome sunt un anumit rezultat dacă procesul este reușit. Guvernul britanic și companiile de asigurări sunt, de asemenea, dornici să afle mai multe despre modul în care autovehiculele autonome pot lucra în medii cu cât mai multe variabile la fel cum sunt prezente la Gatwick.

La aeroport, birourile caută aplicații specifice. "Dacă acest proces se va dovedi de succes, atunci în viitor am putea avea un serviciu asemănător Uber care să opereze pe aerodromul pe care personalul îl poate salva când și când trebuie să călătorească", a spus Cathal Corcoran, ofițerul de informații Gatwick.

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) anticipează, de asemenea, procesul Gatwick. Organizația comercială a identificat mai mult de 40 de utilizări potențiale pentru auto-conducerea vehiculelor pe aeroporturi, inclusiv remorcherele de împingere a aeronavelor, podurile de încărcare a pasagerilor și vehiculele pentru bagaje.

Gatwick's liste istorice de cele mai bune, cele mai bune și cele mai rapide, apropo, au început cu deschiderea aerodromului în 1930, în calitate de Club Surrey Aero.