Conducerea autovehiculului nedeclarat: modelul vehiculului Ford CAVE și modelul vehiculului programabil - Autoturisme - 2019

Anonim

Acest articol face parte din seria noastră continuă, Detroit Goes Digital, care se află în spatele scenei în cadrul laboratoarelor avansate de design pentru realitatea virtuală ale Ford.

Schițarea unui interior de lux de mașină care arată bine pe ecran este partea ușoară. Dar asigurarea că ocupanții umani reali vor dori din interior - este o sarcină mult mai dificilă. De unde știi dacă stâlpii C ascund viziunea din spate? Dacă radioul este prea departe de conducătorul auto? Dacă suporturile pentru pahare sunt prea mici?

Aruncați o persoană adevărată într-o mașină virtuală. Ford's Cave Virtual Environment - sau CAVE - permite proiectanților să facă exact acest lucru. În esență, este o cameră triplă cu proiectoare care aruncă imagini gigantice pe fiecare perete și un scaun de mașină montat ca un tron ​​în mijloc. Puneți o pereche de ochelari 3D cu dispozitive de urmărire a mișcării și toate cele trei pereți se topesc în interiorul glorios al automobilului 3D.

Deși nu puteți ajunge la nimic și nu atingeți nimic, o redare a computerului hiperrealistă oferă un excelent sentiment de a sta într-o mașină care nu există în altă parte decât pe un hard disk încă. Puteți să vă aruncați capul în jos și să inspectați coaserea din piele, să vă întoarceți pentru a vedea dacă tetierele din spate vă blochează vederea din spate și chiar vă uitați într-o oglindă virtuală pentru a vedea dacă oferă viziunea corectă.

La câțiva pași în același laborator, lucrurile devin și mai realiste cu modelul de vehicul programabil, care se pliază în părțile fizice ale vehiculului în experiență - un pedala de lucru, pedala de frână și benzină, schimbătorul de viteze și ușile, câțiva. Pentru a face rețeaua virtuală cu acest om fizic, un șofer dons o casca VR cu afișaje separate pentru ochiul drept și stâng, care generează un efect stereoscopic convingător. Cu toate că vă împiedică mediul înconjurător, senzorii de urmărire a mișcării de pe cască și o pereche de mănuși speciale vă asigură că mișcările din interiorul cabinei sunt coordonate exact cu vizualizarea VR. Puneți mâna pe roată și o mână virtuală atinge roata. Mișcați-vă capul la doi centimetri de liniuță, iar radioul devine enorm în viziunea dvs. Chiar și fără vizionarea lumii din jurul vostru, sunteți capabili să ajungeți și să interacționați cu lumea înconjurătoare cu încredere. Și obțineți un "simt" pentru a sta în ea mai aproape de orice altceva decât un adevărat mockup concept.

Urmați linkurile de mai jos pentru a consulta celelalte articole despre noua tehnologie a Ford și pentru a afla cum vârsta de design digital schimbă bucata de oțel și cauciuc în calea de acces în mai bine.

  • Detroit Goes Digital: În interiorul producției virtuale a Ford

  • De la imaginație la realitate (virtuală): Modelarea 3D și Powerwall-ul Ford

  • Pixeli în mișcare: Simulatorul VIRTTEX al Ford

  • Lucrul real: centrul de dezvoltare Ford din Dearborn