Masini de zgomot de masina electrica fiind in prezent testate - Autoturisme - 2019

Anonim

Fără un motor cu ardere de combustie în interiorul lor, mașinile hibride și electrice sunt curate și liniștite. Cu toate acestea, potrivit unui raport al Administrației naționale pentru siguranța traficului rutier (NHTSA), acestea pot fi prea liniștite. Agenția guvernamentală americană se înclină spre a cere producătorilor de automobile să adauge un sunet artificial la motoarele lor pentru a "proteja pietonii care nu au fost prezenți și persoanele cu deficiențe de vedere" de a fi surprinși de o mașină pe care nu au știut-o acolo. Legea privind îmbunătățirea siguranței pietonilor va analiza impactul adăugării de noi sunete către mașinile liniștite.

Problema sa încălzit o vreme. Un studiu din 2008 a arătat că pietonii care au fost legați la ochi au putut auzi un motor cu combustie internă de la 36 de metri distanță, dar nu au auzit un motor hibrid până la 11 metri distanță, lăsând puțin timp să scape. Sunetele motorului propuse ar trebui să ofere pseudonimului o indicație audio mai devreme.

"Străzile Americii trebuie să fie în siguranță pentru toți cei care le folosesc", a declarat Secretarul de Transport al SUA Ray LaHood. "Pe măsură ce îmbunătățim mediul înconjurător cu mașini mai curate, trebuie să luăm în considerare și modul în care acesta afectează pe cei cu bicicleta și pe jos".

Credeți că mașinile au nevoie de noizemeri în interiorul lor? Poate că dacă toți ar căuta în ambele sensuri înainte de a trece pe drum, nu ar face-o.