Ford și noua baterie litiu-ion Samsung pot trimite unități de plumb-acid în halda de gunoi - Mașini - 2019

Anonim

Acumulatorul plumb-acid a fost inventat în 1859 de către fizicianul francez Gaston Planté, iar dacă vă deschideți capota mașinii chiar acum, veți vedea probabil ceva foarte asemănător cu primul său prototip. Pentru toate avansările pe care le-au făcut mașinile de-a lungul anilor, bateriile sale au rămas neschimbate.

În această marți, Ford și tehnologia mogul Samsung a anunțat un sistem cu două baterii pentru vehiculele alimentate cu gaz, care ar putea fi începutul sfârșitului bateriei plumb-acid.

Ford și Samsung au combinat o baterie litiu-ion cu o unitate de plumb de 12 volți, creând o sursă de energie nouă, mai ușoară și mai flexibilă. Noul concept are un potențial masiv de economisire a combustibilului, deoarece componenta litiu-ion poate fi reîncărcată prin frânare regenerativă.

Frânarea regenerativă, disponibilă doar pe vehiculele hibride și electrice, recuperează energia cinetică de la frâne și o folosește pentru a încărca bateriile unui vehicul. Deoarece această energie este în mod normal transformată în căldură reziduală și frecare, punerea în aplicare a acestui proces pe vehicule nehibride pare a fi un fel de no-brainer.

Ford nu se oprește din nou cu tehnologia bateriilor noi. Alte tehnologii de economisire a combustibilului, cum ar fi Auto Start-Stop, care oprește motorul unui autovehicul la stopuri, ar putea garanta că vehiculele Ford viitorului pot fi la fel de eficiente ca și hibrizii de astăzi.

"În prezent, extindem tehnologia noastră Auto Start-Stop cu peste 70% din gama noastră, iar acest sistem cu două baterii are potențialul de a aduce vehiculele noastre chiar mai multe niveluri de hibridizare pentru o economie de energie mai mare", explică Ted Miller, director senior al Strategiei de stocare a energiei și al cercetării la Ford. Desi inca in cercetare, acest tip de baterie ar putea oferi o solutie pe termen scurt pentru o reducere mai mare a dioxidului de carbon.

Dat fiind faptul că bateriile cu litiu sunt mai ușoare, mai compacte și au mai multe opțiuni de reîncărcare decât omologii lor de plumb și acid, este greu de văzut de ce acea unitate toxică sub capotă nu va ajunge destul de curând în calea dinozaurilor.

Ford și Samsung spun că vor continua parteneriatul pentru a dezvolta în viitor unități litiu-ion mai avansate, ceea ce ar putea face ca bateria tradițională-acidă să fie depășită.

Nicio încălcare a lui Gaston Planté, dar este timpul.