Ford anunță mașina Evos Concept conectată la nor - Autoturisme - 2019

Anonim

Înaintea show-ului auto de la Frankfurt, în septembrie, Ford a anunțat conceptul Evos, un automobil care comunică cu norul multe utilizări prietenoase consumatorilor. Prin integrarea programelor zilnice ale șoferului în mașină, conceptul Ford Evos poate alege în mod automat rutele de conducere care sunt cele mai potrivite pentru a face o întâlnire la timp. Atunci când este integrat în automatizarea de acasă, poate comunica cu iluminarea într-o locuință și un deschizător de uși de garaj pentru a declanșa la sosire sau la plecare. Conceptul Ford Evos poate continua, de asemenea, să redea muzică sau știri specifice atunci când un șofer pleacă sau ajunge la casă, dacă este integrat într-un sistem de sunet acasă.

Conceput pentru a ajuta persoanele cu alergii problematice, conceptul Ford Evos utilizează sisteme de filtrare și filtre de aer avansate pentru a reduce cantitatea de alergeni din aer. De asemenea, are capacitatea de a sugera o corecție a cursului pentru un traseu cu aer de calitate superioară. Conceptul Ford Evos utilizează, de asemenea, monitoare pentru ritmul cardiac încorporate în scaun pentru a măsura starea fizică a șoferului și are capacitatea de a dezactiva un smartphone al șoferului pentru a păstra atenția pe drum.

Mașina utilizează o propulsie hibridă hibridă cu litiu-ion, ceea ce înseamnă că mașina rulează pe electricitate până când trece la un motor alimentat cu benzină pentru a reîncărca bateria în timp ce conduce. Prin atingerea informațiilor din cadrul norului, autoturismul ajustează automat utilizarea motorului pe benzină pe baza condițiilor meteorologice curente, a restricțiilor de emisie și a rutei prezise. Această integrare în cloud ar permite tehnologiei PHEV a Ford să se extindă dincolo de intervalul actual de 500 de mile pe excursie. Conceptul Ford Evos are, de asemenea, capacitatea de a modifica răspunsul la suspensie și la accelerație pentru a se adapta la condiții de conducere mai stresante.

În timp ce conceptul Ford Evos nu va vedea niciodată producția completă, tehnologiile din acest test probabil că vor cădea în gama de vehicule Ford în următorii câțiva ani.