Ford încearcă să îmbunătățească eficiența mașinii cu API-ul Google Prediction - Autoturisme - 2019

Anonim

Producătorul de automobile Ford a anunțat un nou parteneriat cu Google, care va vedea compania utilizând API-ul Google Prediction Prediction pentru a analiza obiceiurile de conducere ale proprietarilor de automobile și pentru a optimiza performanțele vehiculelor pentru o economie optimă de combustibil. Ideea este că autoturismele vor avea suficiente informații pentru a-și schimba performanța pentru a oferi șoferilor atât performanțe solide, cât și eficiență optimă a combustibilului, pe baza atât a datelor de conducere istorice, a rutelor preferate ale șoferilor, cât și a informațiilor în timp real, inclusiv traficul, .

"API-ul Google Prediction permite să folosim informațiile pe care un conducător auto individual le creează în timp și să facă aceste informații accesibile", a declarat Ryan McGee, Ford Research and Innovations, într-o declarație. "Între Google Prediction și propria noastră cercetare, descoperim modalități de a face ca informația să funcționeze pentru șofer și să ajute la obținerea performanțelor optime ale vehiculului".

Așa cum a fost prezentat la conferința Google I / O din această săptămână, Ford a subliniat cum anticipează că tehnologia ar putea funcționa. Odată activat, sistemul va înregistra informații cheie despre modul în care conducătorul auto utilizează un vehicul, inclusiv destinațiile, vitezele, rutele și orele. Atunci când vehiculul pornește, sistemul va dezvolta o predicție despre locul în care utilizatorul este cel mai probabil să meargă - și un computer de la bord ar putea întreba utilizatorul "Vrei să lucrezi?" Dacă răspunsul este "Da", sistemul ar genera o "strategie de control optimizată a sistemului de propulsie" pentru călătoria pe baza datelor istorice, a cerințelor rutei și a informațiilor în timp real. De exemplu, o rută poate include o zonă care este limitată la conducerea numai electrică, astfel încât un vehicul hibrid ar putea să treacă inteligent în modul numai electric - și vehiculul ar fi suficient de inteligent pentru a realiza că trebuie să-și încarce sistemul electric, are suficiente sucuri stocate până când atinge zona EV-only. Alte posibilități ar putea include optimizarea performanței vehiculelor pentru a răspunde cerințelor privind emisiile, de exemplu în zone metropolitane mari precum Londra sau Paris.

Ford observă că cerințele de calcul ale sistemului înseamnă că nu poate fi autonomă în vehicul; în schimb, Ford se va baza pe serviciile bazate pe cloud pentru a face față predicțiilor și planificării rutelor.

Conducătorii auto ar trebui să se înscrie în sistem, profilurile de date ar fi criptate, iar Ford subliniază faptul că securitatea informațiilor personale ale utilizatorilor este extrem de importantă.

"Ne dăm seama că natura acestei cercetări include utilizarea datelor personale și cunoașterea locației, ceea ce ne angajăm să protejăm pentru clienții noștri în tot ceea ce facem", a declarat arhitectul sistemelor Ford, Johannes Kristinsson.

Siguranța datelor sistemului de navigație reprezintă deja o problemă serioasă de confidențialitate pentru mulți utilizatori; adăugând date istorice de rutare și asocierea acestora cu un cont Google - și lucruri precum e-mail, chat-uri, contacte, calendare, documente și o multitudine de alte servicii - ar putea crea un risc semnificativ pentru confidențialitate. Dar nu vă faceți griji: dacă Google nu urmărește utilizatorii care folosesc date de la vehicule, probabil că a primit o margele pe smartphone-uri în buzunarele lor.