Ford dezvăluie detalii despre Ford Focus 2012 - Autoturisme - 2019

Anonim

Ford a lansat astăzi platforma globală de generație următoare Ford Focus. Cu noul Focus, Ford speră să profite mai mult de piața compactă a automobilelor (cunoscut sub numele de "segmentul C" în afara SUA) de modele concurente precum Honda Civic, Chevy Cobalt și Toyota Corolla.

Fundația noii platforme este inovația tehnologică. Noua platformă globală Ford Focus va primi motoarele EcoBoost cu patru cilindri cu injecție directă (DI). Clienții europeni vor avea opțiunea de a obține fie un motor EcoBoost de 1, 6 litri, fie un motor diesel Duratorq TDCi îmbunătățit. Clienții americani nu vor primi motorul diesel, dar vor primi un motor EcoBoost de 2, 0 litri cu gaz, care va dispune de Ti-VCT cu autonomie variabilă independentă cu DI și Twin. Motoarele noi ar trebui să ofere un pic mai mult cai putere (motorul de 2, 0 litri din America de Nord adaugă un plus de 20 de cai față de predecesorul său). De asemenea, acestea ar trebui să ofere o creștere cu 10-20% a consumului de combustibil (puțin peste 10%, în cazul motorului din America de Nord).

Focusul nord-american va primi, de asemenea, noua transmisie automată Ford PowerShift cu șase trepte, cu dublă ambreiaj. Noua transmisie oferă economii suplimentare de economii de combustibil de aproximativ 9%. Acesta înlocuiește componentele manuale - convertizoarele de cuplu, angrenajele planetare și pompele de ulei - găsite în automatizările standard, cu un sistem mai eficient care controlează electric ambreiajul.

Noul Focus, de asemenea, poate fi primul automobil non-hibrid pentru a obține tehnologia stop-start în SUA, în funcție de AutoBlog. Această tehnologie permite vehiculului să oprească motorul când este oprit, economisind combustibil, în special în setările urbane. Ford vizează o economie de combustibil de 40+ mpg cu varianta de stoc, similară cu cea a lui Chevy Cruze, un concurent cheie.

De asemenea, a fost adăugat un nou sistem de direcție Electric Power Assist (EPAS), despre care Ford spune că va oferi "răspunsuri pure și precise la viteză mare". De asemenea, noul automobil primește un nou sistem Dynamic Cornering Control, despre care Ford spune că va produce un sub- o tracțiune îmbunătățită și o întoarcere mai bună. Împreună, Ford spune că aceste tehnologii fac un vehicul care este atât mai distractiv de a conduce și mai sigur.

Materialele mai bune fac noul vehicul mai sigur. Noul vehicul utilizează oțel pentru 55% din carcasa corpului și oțeluri cu rezistență foarte ridicată și oțeluri de bor în 26% din structura vehiculului. Aceste îmbunătățiri se plătesc în cifre grele; noul Focus are o rigiditate de 25% mai mare decât actuala orientare nord-americană.

Noul Focus va primi și noul sistem infotainment MyFord Touch al Ford. Noul sistem, pe care l-am abordat pe larg la CES 2010, include un browser WebKit, mesagerie text în consolă, comenzi climatice comandate vocal, comenzi vocale îmbunătățite, aplicații inteligente API (inclusiv comenzi vocale) și multe altele.

Ford consideră că noul său design Focus este, de asemenea, foarte elegant. Se numește direcția artistică a vehiculului "Kinetic Design". Comunicatul de presa al Ford se lauda: "Cu capatul frontal frapant, profilul elegant, linia crescanda dramatica si pozitia atletica, noul Focus telegrajeaza in mod clar experienta de conducere plina de satisfactii care asteapta clientii atunci cand vor merge pe drum".

Varietatea de bază a noului Focus va fi oferită în modelele hatchback și sedan. Acesta va fi însoțit de modelele europene C-Max și Grand C-Max, care vor fi aterizate în SUA cândva în 2011 și care vor intra sub platforma de design globală Focus.

Următoarea generație Ford Focus nu va intra în vânzare până în anul modelului 2012 (2011). Variantele hibride și bateriile electrice ar trebui să vină în anul modelului 2013 (2012) - Ford nu și-a luat angajamentul de a lansa timpuri grele pentru lansarea lor. Varianta electrică este de așteptat să primească 80-100 de mile pe o taxă. La un eveniment recent de presă, DailyTech a vorbit cu directorii Ford, inclusiv cu CEO-ul Alan Mullaly despre viitorul lor EV și dorința companiei de a evita problemele legate de temperatură ale concurentului GM 2011 Chevy Volt EV.