Ford, echipa Toyota a construit mai bine camioane hibride și SUV-uri - Autoturisme - 2019

Anonim

Gigantii de productie auto Ford Motor Corp. si Toyota Motor Corp. au anuntat astazi planurile de a colabora la dezvoltarea unui nou sistem hibrid cu tractiune spate pentru autocamioane si vehicule utilitare sportive. Acordul preliminar de parteneriat urmărește planurile anunțate recent de către administrația Obama de a majora drastic standardele de eficiență a consumului de combustibil în următorii 15 ani.

Planul dintre cele două companii de automobile, ambele care sunt în prezent lideri pe piața automobilelor hibride, impune ca vehiculele bazate pe noul sistem hibrid să intre în vânzare în următorul deceniu. Noul sistem va fi integrat în viitoarele vehicule ale fiecărei companii independent una de cealaltă și vor vinde vehiculele lor separat. (Cu alte cuvinte, noile camioane hibride și SUV-urile nu vor purta atât numele de marcă Ford, cât și Toyota, așa cum ar putea însemna parteneriatul de dezvoltare.)

Ford și Toyota vor colabora, de asemenea, la dezvoltarea unor sisteme de comunicații "mai sigure, mai sigure și mai convenabile", precum și a serviciilor "bazate pe internet", potrivit unei declarații publicate de companiile de astăzi.

Companiile spun că au decis că ar fi mai bine să colaboreze la crearea noii generații de vehicule hibride decât să concureze reciproc.

"Lucrand impreuna, vom putea servi clientilor nostri cu cele mai bune motoare de cautare avansate, oferind economie de combustibil si mai buna", a declarat presedintele si CEO-ul Ford, Alan Mulally. "Acesta este un fel de efort de colaborare care este necesar pentru a face față marilor provocări globale legate de independența energetică și sustenabilitatea mediului".

Noile standarde de eficiență a consumului de combustibil stabilite de administrația Obama luna trecută necesită constructorii de automobile să crească rata medie a milelor pe galon a flotelor lor până la o valoare minimă de 54, 5 MPG până în anul 2025. Creșterea eficienței consumului de combustibil a celor mai exigenți pasionați de gaz (adică camioanele și SUV-urile) cu un nou sistem hibrid permite Ford și Toyota să se conformeze noilor standarde guvernamentale mai ușor.

(Imagine: 2012 Ford Escape Hybrid)