Uitați de liniștea autostrăzii, sistemul de control al vitezei "InnoDrive" de la Porsche are colțuri de 0,7g - Mașini - 2019

Anonim

După o zi lungă de lucru sau o perioadă intensă de deplasări, sistemul de control al vitezei de croazieră al mașinii ar putea fi doar cel mai bun prieten al tău.

Prin apăsarea unui buton, puteți să vă scoateți picioarele de pe gaz, să vă întindeți picioarele și pur și simplu să vă concentrați asupra direcției. Acest lucru nu s-ar părea o mare afacere, dar delegarea unor sarcini chiar simple pe computerul autovehiculului dvs. poate reduce dramatic oboseala șoferului pe parcursul călătoriilor lungi.

Majoritatea producătorilor de automobile își croiesc funcțiile de adaptare a controlului vitezei de croazieră și a asistenței de menținere a benzii de circulație spre liniștea autostrăzii, însă tehnologia InnoDrive în dezvoltare a Porsche pare să injecteze un amestec de performanță.

Potrivit unui raport al autovehiculului și al șoferului, hotshoturile de la Stuttgart perfecționează un sistem care va permite unui vehicul Porsche să dețină până la 0, 7 g accelerație laterală, fără o intrare de accelerație a șoferului.

InnoDrive funcționează prin măsurarea calităților pe trotuar și prin rotirea razei alături de informații de bază precum viteza, altitudinea, distanța dintre vehicule și poziția benzii. Șoferul își poate preseta agresivitatea în viraje înainte de timp, permițând vehiculului să alimenteze prin rotație de la 0, 5g la 0, 7g. Cu toate acestea, mașina nu se va conduce.

S-ar putea să vă simțiți un pic prostie că producătorul unora dintre cele mai pure și mai feroce mașini sportive din lume ar crea un sistem care să înlăture parțial șoferul din ecuație, dar nu este vorba despre asta. După cum spune Porsche, "mai rapid este mai eficient", ceea ce înseamnă că cu cât viteza pe care o aduceți mai mult într-un colț, cu atât mai puțină energie este necesară pentru a accelera ulterior.

Potrivit studiilor Porsche, InnoDrive poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10%, in timp ce rasul de 2% din timpul mediu de calatorie. În afara asistenței cu pedala dreaptă, InnoDrive programează și evenimentele de accelerare care apar atunci când motorul se află în cel mai eficient interval de funcționare. Calculatorul este, de asemenea, programat să construiască un impuls în fața înclinării.

InnoDrive se așteaptă să ajungă într-un model de producție până la sfârșitul deceniului.