Uită-te de plug-in-uri, anvelopele Goodyear BH03 ar putea încărca EV prin colectarea de căldură - Mașini - 2019

Anonim

De-a lungul anilor, producătorii de automobile au dezvoltat nenumărate moduri creative de încărcare a bateriilor pe vehicule electrice și hibride. Există frânare regenerativă, panouri solare, modele plug-in, celule de combustibil pe bază de hidrogen și multe alte metode pentru a umple acest curent prețios.

În viitor, EV ar putea fi încărcate cu ceva mult mai simplu: cauciuc.

La Salonul Auto de la Geneva din 2015, Goodyear a demonstrat că, prin debutul unui nou concept de anvelope numit BH03.

BH03, potrivit companiei, "oferă posibilitatea încărcării bateriilor autoturismelor electrice prin transformarea căldurii generate de anvelopa rulantă în energie electrică".

Anvelopele utilizează o "textura ultra-neagră" pentru a absorbi lumina și căldura, ceea ce trimite o cantitate mică, constantă de alimentare a bateriilor vehiculului. BH03 este fabricat dintr-un material termo / piezoelectric, care, în termeni de laic, înseamnă că transformă tensiunea mecanică în energie electrică. Nu este suficient să alimentăm complet autovehiculul, dar încărcătura scurtă ar putea îmbunătăți teoretic domeniul general și eficiența viitoarelor vehicule electrice și hibride.

BH03 este doar un concept în acest stadiu, dar e suficient să-l facă pe tipul Tesla (Nikola sau Elon, alegerea ta) mandru.

Goodyear a anunțat, de asemenea, anvelopele Triple Tube de la Geneva, care au trei tuburi interioare cu o pompă integrată.

Avantajul este adaptabilitatea, deoarece tubul triplu se poate adapta la o varietate de condiții de drum. Setarea "Eco / Safety" este concepută pentru a maximiza economia și toate cele trei tuburi sunt complet umflate. Există, de asemenea, un mod "sportiv", care reduce presiunea din tubul de umăr la bord pentru a asigura o manipulare uscată optimă. Nu în ultimul rând este poziția "Tractarea umedă", care maximizează inflația tubului central pentru a reduce șansele de hidroplanificare.

"Aceste anvelope conceptuale reimaginesc rolul pe care îl pot juca anvelopele în viitor", a declarat Joe Zekoski, șef tehnic la Goodyear. "Vă imaginăm un viitor în care produsele noastre devin mai integrate în vehicul și consumator, mai ecologice și mai versatile".