Uită bujiile, mașina următoare poate folosi lasere pentru aprindere - Autoturisme - 2019

Anonim

Vor fi ani, poate chiar decenii înainte ca autovehiculele electrice să preia autostrăzile, dar un vechi prieten al motorului cu combustie se poate întâlni devreme. O echipă de cercetare japoneză / română a crezut că a proiectat un laser care poate aprinde combustibilul în motoarele de combustie la fel de eficient ca o bujie. Și echipa este deja în discuții cu Denzo, un producător de bujii, raportează BBC.

Cazul împotriva bujiilor este destul de bun. Nu s-au schimbat prea mult de când au fost inventate acum 150 de ani și necesită ca combustibilul / aerul să fie adus foarte aproape de ele, ceea ce dăunează eficienței consumului de combustibil. Pe deasupra, ei erodează după un timp. Nu e vorba doar de asta. Bujia de mașină și sistemul de pornire au funcționat necorespunzător și mi-au făcut ca mașina mea să scape de sub control chiar anul trecut.

Iată cum funcționează laserul. Echipa a creat un sistem în care două sau trei fascicule laser pot fi focalizate (ca un Star Death) în cilindrii unui motor, mărind astfel completitatea arderii. Acest lucru ar putea îmbunătăți eficiența combustibilului și degradarea motorului. Din păcate, pentru a realiza acest lucru, laserele necesită destulă putere - cam aceeași cantitate ca o bujie.

Așadar, întrebarea este că următoarea dvs. mașină va fi electrică sau va avea un motor cu aprindere prin laser? În orice caz, este frumos să vedem că piața automobilelor văd în cele din urmă niște progrese amuzante.