De la imaginație la realitate (virtuală): Modelarea 3D și Powerwall-ul Ford - Autoturisme - 2019

Anonim

Acest articol face parte din seria noastră continuă, Detroit Goes Digital, care se află în spatele scenei în cadrul laboratoarelor avansate de design pentru realitatea virtuală ale Ford.

Primii pași ai creării unui automobil încă arată foarte mult ca strokes mecanice creion ați folosit pentru a stabili și schițează mașini imaginare între margini de note de istorie în școala de mijloc. Cu excepția acum, notebook-ul este un monitor cu ecran lat, iar creionul mecanic este un comprimat Wacom.

Illustratorii folosesc Autodesk TKTKTKT pentru a stabili primele linii ingeniozate, care vor forma in cele din urma linii de otel ras, perforat. Dar acel punct ar putea fi literalmente anii înainte. Înainte de a ajunge acolo, ei vor fi modificați, masați și împinși din nou și din nou pe ecran. Linile de schiță devin linii grele, care se umple, se umbrește și se lucrează pentru a produce o randare completă a culorilor. Din această perspectivă de bază, inginerii pot suprapune câteva puncte vitale - cum ar fi scaunul ocupantului - pentru a vă asigura că forma de bază este de fapt fezabilă.

Prin magia software-ului CAD, aceste schițe se extrag în plin tridimensional. Cruciale, așa cum sunt pentru ingineri, care au nevoie să-și dea seama cum să acopere toate părțile asamblate de transmisie într-o carcasă a unui corp, aceste modele 3D, de asemenea, au încă o mulțime de utilizare pentru designeri, deoarece ele reglează detaliile finale ale mașinii.

De exemplu, designerii de interior pot să privească virtual interiorul și să schimbe materialele - cum ar fi diferite tipuri de piele sau aluminiu - în timp real, apoi să vadă cu culori pentru a produce pachete de finisaje. Pe partea exterioară, pot amesteca vopsele virtuale și le pot "flopa" instantaneu pe mașină, cu precizie care se extinde chiar în picturi metalice vizibile care se schimbă în iluminare diferită.

După ce au produs ceea ce putea trece pentru un model final de producție, designerii au șansa să-și scuture creațiile din fundalul gri monoton al software-ului CAD și pe stradă. Folosind o cameră specializată de tip Spheron, designerii pot captura o imagine completă de 360 ​​de grade dintr-un loc real, cum ar fi un showroom sau o bucată neonată din Strip în Vegas, complet cu date de iluminare complexe, apoi adăugați mașina într-un PC la laborator. Designerii se pot deplasa în jurul ei în detalii aproape fotorealiste și văd cum se joacă soarele, lumina stradală și chiar și vremea neclară pe suprafețele reflectorizante ale mașinii.

În etapele finale, interpretările 3D pentru mașinile noi au fost tratate cu atât de multe detalii, producătorii pot produce de fapt grafică aproape indistată de realitate. Imaginile incredibil de netede ale unei mașini noi pe care ați putea-o vedea în broșura despicată de la o firmă de distribuție? De fapt, înfățișările pe computer, care pot dura până la 12 ore pentru a genera, chiar și la ferma de redare de 670 de nuclee a Ford.

Urmați linkurile de mai jos pentru a consulta celelalte articole despre noua tehnologie a Ford și pentru a afla cum vârsta de design digital schimbă bucata de oțel și cauciuc în calea de acces în mai bine.

  • Detroit Goes Digital: În interiorul producției virtuale a Ford

  • Conducerea autovehiculului nedeclarat: modelul vehiculului Ford CAVE și modelul vehiculului programabil

  • Pixeli în mișcare: Simulatorul VIRTTEX al Ford

  • Lucrul real: centrul de dezvoltare Ford din Dearborn