De la Le Mans la stradă: Următorul Nissan GT-R ar putea obține un motor derivat din rasă - Mașini - 2019

Anonim

Nissan GT-R LM NISMO împărtășește numele său cu mașina Nissan GT-R, dar sigur că acolo se termină asemănările, nu? Ce ar putea avea un hibrid de 1 250 de cai putere construit pentru a concura la 24 de ore din Le Mans, în comun cu orice magazin n disponibil?

Se pare că marca GT-R a cursei ar putea fi în curând mai mult decât un exercițiu de marketing. Designerul său, Ben Bowlby, a declarat pentru Top Gear că următorul GT-R va folosi o versiune a motorului V6 de 3, 0 litri cu turbocompresor LM NISMO.

Bowlby a spus că injecția directă V6 nu este la fel de strunjită și temperamentală ca motoarele de curse normale și la numit "un strămoș devreme al viitorului motor GT-R".

Asta ar fi destul de remarcabil în lumea de astăzi a mașinilor de curse foarte bine reglementate și a mașinilor rutiere. Multe motoare de producție au fost modificate pentru curse, dar este rar pentru un motor de rasă pentru a face trecerea la producție în orice asemănător cu un vehicul de masă pe piață.

În cursa, V6 produce aproximativ 625 CP, care corespunde producției sistemului hibrid al mașinii, potrivit datelor publicate în ediția tipărită Road & Track. Asta e doar peste 600 CP produsă de motorul V6 de 3, 8 litri twin-turbo din mașina actuală GT-R NISMO.

Asta inseamna ca inginerii nu vor trebui sa detoneze serios motorul pentru ao face potrivit pentru utilizarea pe sosea. Bowlby pretinde că este de asemenea bine manevrat, revigorând la doar 6, 500 rpm, nu înălțimea stratosferică a celor mai multe motoare de rasă.

Cu toate acestea, in timp ce Bowlby este omul responsabil de GT-R LM NISMO, nu este clar cat de mult are trasul cand vine vorba de masina rutiera GT-R. Decizia de a folosi motorul de curse - sau de ao modifica dincolo de recunoaștere - nu poate fi a lui.

Indiferent, există un lucru pe care îl așteaptă următorul GT-R în comun cu numele său Le Man. La inceputul acestui an, seful designului Nissan, Shiro Nakamura, a declarat ca masina rutiera va avea o propulsie hibrid, desi probabil va fi diferita in ceea ce priveste designul de la instalarea masinii de curse.

Legătura dintre mașinile de producție și curse are un apel romantic, dar este mai mult de mit decât realitatea în aceste zile. Reglementările care guvernează cele două părți sunt adesea prea stricte pentru orice temei comun.

Obținerea unei bucăți de producători de tehnologie de la Le Mans cheltuiește milioane de dolari într-o mașină pe care doar muritorii o pot cumpăra de fapt ar fi o lovitură de stat.

Nu vom afla planurile reale ale lui Nissan de ceva vreme. Următorul GT-R, codificat R36, nu este de așteptat să debuteze până în 2018 cel mai devreme. Nissan consideră că există încă performanțe care trebuie eliminate din actualul model R35, care a fost vândut din 2008.