Google petiții Nevada pentru a permite autoturismele - Autoturisme - 2019

Anonim

Google este lobby pentru parlamentarii din Nevada pentru a trece legislația care ar face ca statul să devină primul din națiune pentru a permite autovehiculelor să opereze pe drumurile publice, scrie The New York Times . Cele două facturi susținute de Google provin mai puțin de un an după ce Google a dezvăluit că dezvoltă mașini care ar putea fi conduse fără control uman.

Primul proiect de lege ar permite autorizarea și conducerea autoturismelor pe căile publice. Cel de-al doilea proiect de lege, se referă la legea neplăcută a lui Nevada, care interzice activitățile care distrage atenția, cum ar fi mesajele text, în spatele volanului.

Pentru a ajuta la impulsionarea legislației prin congresul de stat, Google a angajat lobbyistul David Goldwater din Las Vegas, care a susținut în fața Adunării de Stat din aprilie că autoturismele sunt mai sigure decât vehiculele echipate de oameni și a declarat că tehnologia va contribui la dezvoltarea de mașini mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și să promoveze dezvoltarea afacerilor în stat.

În prezent, flota Google de autoturisme ar fi ilegală să funcționeze fără un șofer uman prezent. Google a reușit să testeze în mod legal autoturismele pe o distanță de aproximativ 140 000 de kilometri de drumuri din jurul orașului California, inclusiv faimoasa autostradă 1, dar numai cu un om în spatele volanului pentru a prelua controlul în cazul în care lucrurile s-au înrăutățit.

În fruntea proiectului de mașini fără șofer Google se află cercetătorul de inteligență artificială și fostul profesor de la Standford, Sebastian Thrun, care în 2005 a condus o echipă de studenți să câștige primul loc într-un concurs de construire a unui vehicul autonom, organizat de Agenția de cercetare avansată în domeniul apărării la Pentagon.

Parcul de vehicule al companiei Google, fără șofer, este alcătuit din șase Toyota Priuses și un Audi TT, fiecare dintre acestea fiind echipat cu un aparat de reglaj larg cu laser, un ansamblu de senzori și un portbagaj de echipament informatic.

Deoarece Google testează fiecare mașină cu o persoană pe scaunul șoferului și o altă persoană pe scaunul pentru pasageri, compania a reușit până acum să nu primească încălcări ale traficului pentru testarea tehnică ilegală. Dacă ar fi trecute, facturile din Nevada ar permite companiei să efectueze testele în limitele legii.