Green Car 2010: Audi A3 TDI cu motor diesel - Autoturisme - 2019

Anonim

A fost un șoc de la premiul Academiei la Green Car Jurnalul lui 2010 Green Car of the Year Awards, joi. Premiul, acordat în fiecare an la Salonul Auto LA, onorează vehiculul care a avut cel mai mare impact pozitiv asupra mediului. Priusul de generația a treia de 50 mpg, în ochii multor observatori, părea cu siguranță un pantof pentru astfel de onoruri.

Cu toate acestea, când a fost anunțat premiul, a fost Audi, nu Toyota acceptând onorurile. Audi A3 TDI din 2010, un vehicul cu motor diesel curat, a preluat trofeul. Vehiculul sportiv, dar economic, are o autostradă de 42 mpg și o economie de combustibil de 32 mpg pe un motor diesel de 140 CP cu o putere de 140 CP.

Prețat de la 29, 950 dolari, vehiculul retails pentru un pic mai mult decât Prius, dar prezintă câteva atingeri suplimentare de lux.

Premiul demonstrează o schimbare logică a gândirii pentru comunitatea verde, care a lipsit de mult. Gândul este că în timp ce hibrizii și vehiculele electrice, care prezintă vânzări mai mici, sunt bune, vehiculele de pe piața de masă sunt mai bune. Sentimentul a fost reluat în entuziasmul susținătorilor de mașini ecologice prezentați pentru vehiculele cu consum redus de combustibil la Salonul Auto de la LA, printre care Chevy Cruze, Sonata Hyundai, Volkswagen Golf TDI și Ford Fiesta.

Jake Fisher, inginer senior la Consumer Reports, comenteaza: "Masinile precum Cruze si Fiesta vor avea cu siguranta un impact mai mare asupra mediului deoarece vor fi vehicule cu volum mare".

Apelul pe piața mondială pare cel mai bun mod de a face cel mai mare impact. Johan de Nysschen, Audi al președintelui american, care a numit odată cumpărătorii "idioților" lui Chevy Volt, a subliniat acest lucru în discursul său de acceptare. El a spus: "Green nu mai este progresiv. Se așteaptă verde. "

Cu noua generație de motoare pe benzină și diesel cu consum redus de combustibil care vin online, economiile combinate de combustibil în gama de 30 mpg până la 40 mpg pot fi realizate în cele din urmă. Dacă aceste vehicule pot cuprinde majoritatea vânzărilor, înlocuind vehiculele cu economii de combustibil tradiționale de aproximativ 20 mpg, acest lucru va conduce la un al treilea consum de combustibil și la emisii de carbon.

Ce este minunat, însă, este faptul că multe dintre aceste mașini, cum ar fi Audi A3 TDI și Ford Fiesta, par distractiv să conducă și ei. Din acest motiv, modelul Audi A3 TDI din 2010 pare a fi un beneficiar al onorurilor pentru mașina sa verde. Așa cum rezumă Ron Cogan, editorul și editorul Green Car Journal, "Dragostea mașinilor și dragostea mediului nu se exclud reciproc".