Hacking sistemele de intrare fără cheie este ușor, arată studiile - Autoturisme - 2019

Anonim

În ziua de azi orice lucru cu un circuit electronic rudimentar este supus hacking-ului. Deci, ar trebui să nu fie o mare surpriză că hackerii acordă atenție sistemelor de intrare fără cheie care se găsesc în multe dintre automobilele moderne. Vestea bună pentru proprietarii de mașini este că, până acum, hackerii în cauză au fost cercetători elvețieni binevoitori. Vestea proastă: cercetătorii cred că hoții de mașină pot fi în stare să se hrănească în mașini și să alunge unele gadgeturi de bază.

Studiul a fost realizat de ETH Zurich, o firmă de securitate a sistemului cu sediul în Elveția, și a fost raportată pentru prima oară de către revista de tehnologie MIT. Grupul a testat 10 modele de automobile de la opt producători diferiți. Toate au fost echipate cu sisteme de aprindere fără cheie și sisteme de aprindere fără cheie, controlate prin intermediul dispozitivelor wireless. Toate cele 10 mașini au putut fi accesate și conduse departe.

Cercetătorii au instalat un sistem cu două antene pentru a avea acces la mașini: o antena a fost plasată aproape de vehicule, iar cealaltă aproape de cheie. Semnalele de la mașină la cheie au fost apoi interceptate și transmise înapoi, înșelând mașina spre a se debloca. Sistemul a funcționat indiferent de tipul de criptare sau de protocol utilizat pentru a comunica între masina și cheia sa.

În plus față de a fi un hack destul de simplu, este, de asemenea, surprinzător de ieftin. Cercetătorii au reușit să acceseze mașinile printr-un cablu care a rulat între vecinătatea cheii și mașina. Această metodă a folosit materiale care costau aproximativ 50 de dolari în total. O altă versiune fără fir a atacului ar putea costa între 100 și 1 000 de dolari, în funcție de tipul de dispozitiv electronic utilizat.

Grupul a conceput scenarii în care echipe de hoți au monitorizat parcări, așteptând ca vehiculele țintă să fie parcate. O persoană ar trasa proprietarul mașinii cu o antenă care să transmită un semnal înapoi la mașină. Remorca nu trebuie să fie prea aproape de victimă pentru a ridica semnalul cheii - în jur de opt metri ar trebui să funcționeze. Odată ce semnalul este preluat și transmis, mașina poate fi deblocată de proximitate și a pornit relativ repede. O "evadare curată" probabil nu a fost niciodată mai ușoară în lumea furtului de mașini.

Cercetătorii nu au divulgat încă ce mașini au fost testate. Nici nu au raportat că unele modele au fost mai ușor decât altele. Dar judecând că opt mărci nu au reușit testul, este sigur să spunem că toate sistemele de intrare fără cheie sunt în pericol. Studiul sugerează că proprietarii își acoperă cheile pentru a împiedica transmiterea semnalului de la distanța maximă. Grupurile sugerează, de asemenea, că producătorii consideră că instalarea unui buton de pornire / oprire pe chei permite proprietarilor să oprească transmiterea semnalelor.

Așteptați să aflați mai multe detalii atunci când grupul își anunță în mod oficial concluziile la Simpozionul de rețea și distribuit de sistem de securitate, care va avea loc în luna februarie la San Diego.