Utilizarea telefonului mobil fără mâini la fel de periculoasă în timp ce conduceți - Autoturisme - 2019

Anonim

Într-un studiu publicat de Asociația pentru Siguranța Autostrăzilor Guvernatorilor și finanțat de Farmul de Stat, cercetătorii nu au găsit dovezi concludente care să demonstreze că utilizarea legăturilor telefonice cu mâinile libere la un risc redus de accidente rutiere. Orice utilizare a telefoanelor mobile în timpul conducerii a crescut riscul de a se întâmpla într-un accident, iar mesajele text în timpul conducerii au crescut în continuare acest risc. Șaizeci și șase la sută dintre participanții la studiu au raportat că folosesc un telefon mobil în timp ce conduc ocazional, în timp ce o treime dintre participanți au raportat că folosesc un telefon în mod constant în spatele volanului. Mai mult de 12% din grup au pretins că trimit mesaje text în timp ce conduc.

Studiul estimează că 15 la sută până la 30 la sută din toate accidentele auto sunt atribuite distragerii în timpul conducerii. GHSA îndeamnă ca orice conducător auto care primește un permis de conducere sau o primă licență să fie interzis să folosească un telefon mobil în timp ce conduce. Treizeci de state americane au deja o interdicție de telefon mobil pentru șoferii începători, iar 41 de state interzic mesaje text pentru acel grup. De asemenea, grupul recomandă ca interdicțiile de trimitere a textului să fie mai răspândite. Treizeci și patru de state au acum interdicția de a trimite mesaje text în timp ce conduc, dar este dificil de aplicat.

Studiul continuă să încurajeze educația și dezvoltarea politicii oficiale cu angajatorii care oferă angajaților telefoane mobile companiei. Statele sunt încurajate să studieze impactul utilizării telefonului mobil fără mâini dacă acestea au deja o interdicție. Statele care nu dispun de o interdicție de telefon mobil sunt recomandate să aștepte să adopte o nouă lege până când nu se vor găsi dovezi privind utilizarea hands-free a ratelor de accidentare. Administrația Națională de Siguranță a Traficului pe Autostradă raportează că conducerea distrasă a condus la 16% din totalul deceselor din trafic în 2009. Aceasta reprezintă 5 500 de decese și 500 000 de accidente cauzate de accidentele de conducere distorsionate.