Hands-On: Toyota 4Runner 2010 - Autoturisme - 2019

Anonim

Toyota nu va lăsa prețurile fluctuante ale gazelor și un consens general în creștere față de nimic și tot ceea ce se referă la SUV nu le va opri să introducă un nou 4Runner nou. Si nu ca si cum au facut-o mai mica sau mai tensionata fie, 2010 4Runner este mult mai bruta decat generatia anterioara si prezenta sa a fost foarte simtita cand am fost inmanate cheile la o saptamana trecuta. Mai mult de la recenzia noastră după salt.

4Runner și-a pierdut un pic de identitate cu modelul de ultima generație, iar pentru 2010 au revenit la rădăcinile lor pentru a crea un 4Runner demn de patrimoniul său de pionierat, off-road. Am luat 4Runerii chiar în deșertul Nevada, unde capabilitățile sale off-road au fost testate împotriva celor mai bune poteci încărcate de murdărie pe care statul de argint trebuia să le ofere.

Caracteristici cum ar fi Controlul Asistării în Coborâre (standard pentru toate modelele 4 × 4) a ajutat cu grijă și ușurință mașina la grade abrupte, iar "Controlul cu crawlere" a oferit un ajutor mult mai necesar șoferilor de teren fără experiență ca noi înșine pentru a ne ajuta la clarificarea terenului dificil când traseul sa dovedit a fi dincolo de setul nostru limitat de competențe off-road.

Pe stradă, 4Runner se transformă într-un impresionant crucișător stradal, cu o plimbare netedă și un interior liniștit. În testerul nostru, 4Runner a fost încărcat cu toate cele mai recente jucării de la camerele de navigație la camerele de vedere din spate la prizele de alimentare de 120V și chiar și o funcție "Party Mode" care stabilește egalizatorul pentru a optimiza performanța audio exterioară prin difuzoarele din spate atunci când capacul trunchiului este deschis .

Acum, 4Runner nu are drept scop fixarea mamei de fotbal și nici nu va câștiga premii în departamentul de eficiență a consumului de combustibil. Dacă aceasta este ceea ce căutați, Toyota va fi mai mult decât fericită să vă vândă un Sienna sau un Prius. Acesta este un adevărat off-roader demn de omologul său din 1984, dar mai mare, mai îndrăzneț și chiar mai robust. Și nu am fi avut-o altfel. De la $ 29, 175 - Toyota.com