Hands-on primele impresii ale lui 2012 Chevy Sonic - Autoturisme - 2019

Anonim

În această săptămână, am fost invitați la Detroit să aruncăm o privire la tocmai oficialul Chevy Sonic și să punem mașina compactă în primele sale pași. Înainte de a oferi impresii inițiale, iată scăderea tehnică a vehiculului.

Liniile Sonic se îndreaptă împotriva celor de la Honda Fit, Ford Fiesta și de dimensiunea și simțul Yaris, deși este o mașină mai bună decât cea din urmă. Sonic oferă lui Chevy drepturi de înfrângere, deoarece este singurul vehicul mic construit în Statele Unite și vine în versiunile sedan sau hatchback (cu patru uși și respectiv cinci uși). La fel ca și predecesorii săi, acesta este echipat cu built-in OnStar (avem șansa de a testa noua aplicație OnStar cu blocare la distanță și pornire a motorului - mai târziu despre asta), precum și aspectul sportiv sportiv al lui Cruze sau Volt . Alte caracteristici moderne includ radioul XM Satellite, porturile USB și cardul SD din consola centrală și capacitatea Bluetooth.

Chevy ne-a spus că conceptul lui Sonic a ieșit din centrul său de design coreean cu aproximativ cinci ani în urmă, producția fiind începută în 2011 în Michigan. Dispune de un motor turbo Ecotec de 1, 4 sau 1, 8 litri (în funcție de model), cu o putere de 138 CP, pe care Chevy spune că are economia de combustibil "competitivă", cele mai recente automobile de consum fiind asociate (în general, după 2008). Acesta este același motor folosit în Cruze, care a devenit unul dintre cele mai bine vândute compacte. Și, desigur, Sonic vine în cinci trepte manuală sau cu șase viteze automate.

Uite

Sonicul este o mașină modestă, modulară pe care Chevy o construiește pentru o demografie mai tânără. În același timp, este mult mai atletic și mai matur decât Spark, dar probabil că face apel la o bază mai largă de utilizatori decât Volt (ceea ce am atribuit în mare parte costului ridicat al mașinii electrice și faptul că este încă destul de mare convinge o varietate de consumatori).

Hatchback-ul și sedanul au câteva diferențe distincte, dintre care cea mai mare este, evident, cea de-a cincea ușă a hatchback-ului. În general, sedanul este mai puțin boxy și mai subțire, în timp ce hatchback-ul este mai sportiv, boxer și mai puțin rezistent. Dar nu confunda acel aspect aspră și tumultuos: așa cum am fost avertizați cu Volt, acel aspect atletic nu înseamnă că acestea sunt vehicule off-road în cel mai mic. Partea frontală a mașinii se îndreaptă puțin spre pământ și te găsești să te rănești (sau să te blochezi) în ceva relativ repede.

Fără a se uita la brânzeturi sau înfricoșătoare, Sonic este un compact model pe care inginerii ne-au spus că este adaptat pentru eficiența combustibilului, până la aerodinamica construirii acestuia.

Interiorul său nu este nici rău, deși LTZ mai scump are materiale de calitate superioară decât modelul de bază. Totuși, este confortabil mulțumită unei încărcături de cameră pentru cap și picioare, precum și unui loc spătar relativ spațios. Panourile și finisajele vin într-o varietate de combinații, iar posibilitățile de personalizare și design sunt ceva ce subliniază Chevy. Și în timp ce nu toată lumea (inclusiv noi) dorește imprimări grafice pe locurile lor, opțiunea are sens pentru o generație mai tânără de șoferi care sunt obișnuiți să-și schimbe piei de smartphone mai des decât își schimba șosetele. Acestea fiind spuse, unele dintre combinațiile mai standard au fost cu adevărat atractive și au oferit chiar modelului de bază un aspect personalizat.

Sonic are senzatia divizata in jos a lui Volt (evident nu la fel de pronuntata, avand in vedere ca nu are bateria in centru), care pune accentul pe consola centrala a bordului. Are un afișaj cu iluminare ambientală și ne-a plăcut cum a fost afișat în mod clar MPG, viteza și tripometrul în fața ochilor șoferului. Controalele erau localizate convenabil, iar spațiul de stocare era mare. Există ceva de simț ieftin pentru unele dintre piesele din plastic din mașină, dar acest lucru nu distrează de aspectul său în general plăcut și usor de utilizat. Depozitarea consolei centrale este cu adevărat limitată, însă înțelegem de ce există mai mult pe ușă și pe fiecare parte a liniei centrale. Totuși, depozitarea acoperită este puțin dificilă de a ieși dincolo de trunchi. Compromisul: porturile USB și SC card. Așa că o să luăm.

În turneul nostru al studioului de design Chevy, managerul de design Todd Parker a făcut aluzie la modul în care viitorii Chevys vor avea probabil opțiuni de personalizare pentru ecrane. Schimbarea acestora (după stil sau aranjament de informații etc.) ar putea fi la fel de convenabilă ca și văzând distribuitorul dvs. Chevy și afișarea într-o unitate flash pentru a importa actualizări.

Simțiți-vă și manipulați

Am fost perfect confortabil în Sonic, și chiar și cu șoferii care variază între aproximativ 5-picior și 6-picior-5, nu am auzit nici o plângere cu privire la spațiul mașinii. Găsirea comenzilor fără o educație reală asupra mașinii a fost destul de intuitivă și vom recunoaște că am început să ne plimbăm mai întâi capul și am încercat să-i gestionăm în timp ce conducem - botezul prin foc. Am fost confortabil de conducere și de a folosi mașina destul de repede, ceea ce este important: Chevy spune că văd acest lucru ca prima mașină nouă a unui cumpărător sau cu părinții de mașină cu care îi echipează pe tinerii șoferi.

Sonic sa descurcat bine pe drum, iar la un moment dat ne-am plimbat cu o viteza de 90 km / h. Mașina a prins bine drumul, fără a le mișca prea mult pe pasageri. Traseul avea drumuri aspre, urlii și căi ferate, toate cu care se ocupa bine.

Cu toate acestea, nu am fost încântați de accelerarea mașinii. După ce ne-am dus la Cruze, am simțit că Sonic nu a avut destul de mult de-a-gata de cealaltă mașină. Ori de câte ori am să decelerați în mod semnificativ pentru a face un colț sau pentru a se apropia de un semn de oprire, părea că a lua mașina înapoi la orice peste 55 mph a fost un pic de luptă. Desigur, Cruze este o mașină mai bună, mai scumpă, deci această comparație este de așteptat.

Siguranță

Putem să vă spunem în primul rând că Sonic poate lua un cap la accident. În timpul nostru, la Milford Proving Grounds, am fost martorii unui accident de încercare care a avut loc cu un zid la 40 mph, lovind-o direct pe partea șoferului. Este posibil ca mașina să fi fost totală, însă rama lui Sonic sa ridicat destul de bine pentru a proteja manechinul accidental mai bine decât ne-am fi așteptat.

Sonic este construit pe o structură integrală a cadrului-corp, ceea ce înseamnă că structura sa este o unitate sudată cu șine de cadru și o cușcă de siguranță. Aceasta este întărită de secțiunile care încadrează deschiderile ușilor și piesele din oțel care țin uși. Masina are 10 airbag-uri, inclusiv airbag-uri pentru a proteja genunchii soferului, precum si airbag-uri montate lateral.

Este de așteptat cu fiecare vehicul de consum, dar testarea riguroasă a inginerilor de la Chevy pentru a-și asigura autoturismul că este sigură și că airbag-urile se desfășoară la momentul potrivit este obositor. Cruze a fost primul vehicul care a primit cinci stele în fiecare categorie de siguranță cu cele mai recente standarde NHTSA și sperăm că Sonic va urma pe urmele sale.

Chevy a institut recent un centru de testare a rolloverului după ce a constatat că, în timp ce aceste tipuri de accidente sunt rare, au o rată de mortalitate incredibil de mare. Sonic dispune de un sistem de detectare a rulourilor, care include sisteme de siguranță și airbag-uri montate pe acoperiș, care rămân umflate mai mult decât airbag-ul mediu și care încearcă să împiedice evacuarea pasagerilor din vehicul.

Sonic, desigur, are, de asemenea, built-in OnStar pentru situații de urgență. Am avut ocazia să privim aplicația, iar în timp ce închiderea cheii de la distanță, deblocarea și pornirea motorului au încetat, nu reușește niciodată să fie impresionantă. Un reprezentant OnStar a menționat, de asemenea, că compania se uită la caracteristici cum ar fi navigația (vă spun unde este mașina dvs. prin intermediul aplicației, pentru acele momente în care o pierdeți într-o parcare) și alertă furt (ați putea obține un text dacă cineva a rupt fereastra dvs.).

Toate manualele Sonic vor dispune de tehnologie de tip "hill-hold", care oferă driverelor de schimbare a vitezei un pic mai multă securitate. Un senzor detectează când o mașină se află pe un deal și folosește un sistem de control al stabilității pentru a ține frâna electronică pentru tine timp de până la două secunde după ce ți-ai luat piciorul de pe pedală, oferindu-ți un pic mai mult timp pentru a lovi gazul și eliberați ambreiajul. Fiind în Michigan, unde dealurile sunt foarte mici, nu am avut șansa de a testa caracteristica.

Sedanul Sonic va începe la 13, 745 dolari și hatchback-ul la 14, 635 dolari. Acesta va fi la reprezentanțele Chevy în octombrie.