Harman anunță procesorul de divertisment de la vehiculul Atom - Autoturisme - 2019

Anonim

Producătorul de echipamente audio Harman a fost un lider de lungă durată în sistemele audio de la vehicule, dar compania nu are intenția de a lăsa lumea divertismentului mobil și a Internetului să treacă prin: la Intel Developer Forum din San Francisco, Harmon a anunțat că are a dezvoltat un modul de calcul Infotainment bazat pe Atom (IVI). Harman declară că sistemul a fost dezvoltator în strânsă colaborare cu Intel și marchează pentru prima oară că un IVI a fost dezvoltat special pentru industria auto, iar Harman a creat sistemul cu compatibilitate largă și cu upgrade-ul în minte.

Modelul IVI va permite constructorilor de vehicule să construiască soluții de comunicații și divertisment mobile și Internet pe bază de vehicule în vehiculele lor, utilizând tehnologii standard. Folosind soluții bazate pe Atom, dezvoltatorii pot folosi instrumentele pe care le cunosc deja de la mediile de calcul obișnuite și în mediile integrate, reducând astfel timpul necesar dezvoltării sistemelor și serviciilor în vehicule.

"Noua soluție bazată pe procesoare Intel Atom va oferi o mai mare flexibilitate, costuri mai mici ale materialelor și o densitate mai mare a performanțelor, stabilind un standard clar pentru dezvoltarea viitoare a platformelor", a declarat Harman CTO și co-președintele pentru automobile, Sachin Lawande, într-o declarație.

Modulul se bazează pe seria de procesoare Intel Atom E6xx (Tunnel Creek), dar poate fi extins la soluții mai puternice utilizând aceeași amprentă de identificare a conectorului și a aceleiași definiții.

Anunțul vine o zi după ce Harman a anunțat că a achiziționat Aha Mobile, dezvoltator de servicii de internet bazate pe locație și la cerere. Aha Mobile dezvoltă un serviciu audio care combină preferințele, comportamentul și locația utilizatorilor (cum ar fi unde se află într-un coridor de trafic) pentru a crea un serviciu personalizat de streaming și permite utilizatorilor să interacționeze cu platformele sociale precum Twitter și Facebook tehnologie de recunoaștere.

Harman are o șansă să stabilească o bară înaltă pentru sistemele conectate la autovehicule: compania are deja sisteme audio și infotainment în aproximativ 20 de milioane de vehicule de la o varietate de producători, printre care BMW, Toyota, Subaru, Mercedes-Benz și Lexus.