Inginerii Audi au inventat doar combustibilul care va economisi motorul cu combustie internă? - Mașini - 2019

Anonim

Fabrica futuristică a lui Audi din Dresda, Germania, a produs primul său lot de motorină de înaltă calitate, acum câteva zile. Acest lucru s-ar putea sa nu suna impresionant la inceput - Shell a transformat sucul dino in motorina de zeci de ani - dar combustibilul in cauza este un motor nou sintetic produs in primul rand din apa si CO2.

Audi a fost suficient de bun pentru a rupe procesul pentru noi. Mai întâi, apa este fiartă pentru a forma abur care este apoi electrolizat la aproape 1, 500 de grade pentru a separa hidrogenul și oxigenul. Oxigenul este eliberat înapoi în atmosferă, în timp ce hidrogenul este separat și transferat într-un reactor de sinteză unde reacționează cu CO2 furnizat de o instalație din apropiere.

Se numește brut albastru, produsul final este similar cu țițeiul obținut atunci când companii ca Shell și Chevron rafinau uleiuri minerale. Audi îl îmbunătățește și se termină cu un nou motor diesel sintetic denumit e-diesel. Combustibilul nu conține sulf și hidrocarburi aromatice, doi poluanți care se găsesc în mod obișnuit în motorină obișnuită, și este produs într-o fabrică alimentată exclusiv de energie verde, cum ar fi energia eoliană și solară. Toată lumea a spus că Audi promite că e-diesel poate face posibilă deplasarea pe distanțe lungi fără a avea un impact negativ asupra mediului.

Audi e-diesel poate fi amestecat în condiții de siguranță cu motor diesel standard sau poate fi utilizat pentru alimentarea unui motor cu ardere de ulei. Prof. Dr. Johanna Wanka, ministrul Federal al Educației și Cercetării din Germania, a pus primul lot de 1, 3 galoane în rezervorul modelului Audi A8 3.0 TDI pentru a demonstra cum funcționează.

Audi nu se oprește la un lot mic. Automobilul a anunțat că va produce aproape 800 de galoane de e-diesel în lunile următoare ca parte a unui program pilot a cărui sarcină principală este de a aduna date despre combustibilul sintetic. Dacă totul funcționează așa cum a fost planificat, motorul cu combustie internă ar fi putut obține un nou contract de leasing pe viață.