Aeroportul Heathrow înlocuiește autobuzele diesel cu păstăi electrice fără șofer - Autoturisme - 2019

Anonim

În septembrie 2010, ULTra PRT, un producător de mașini electrice pod, și oficialii de la aeroportul Heathrow au început testarea operațională pe modulele care transportă vizitatorii spre aeroport de la terminal până la parcare. După testele de succes, serviciul de pasageri a început în luna aprilie a acestui an. Douăzeci și doi de păstăi au înlocuit 2 autobuze cu motor diesel care de obicei au efectuat peste 200 de călătorii pe zi între loturi și terminale. Podurile călătoresc pe rutele desemnate și nu interferează cu traficul care se deplasează în loturi. Fiecare pod durează aproximativ 5 până la 6 minute pentru a călători la 1, 9 kilometri de terminal până la parcare și toate pășunile transportă colectiv aproximativ 800 de pasageri pe zi.

Fiecare pod poate transporta între patru până la șase pasageri, precum și bagaje. Podurile se află la o înălțime de aproximativ 25 de mile pe oră și pot funcționa în condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv zăpadă ușoară până la moderată. Reprezentanții Heathrow susțin că fiabilitatea autoturismelor este de aproximativ 95% și necesită puțină întreținere. Când un vizitator la aeroport intră în vehicul, ei aleg o destinație de pe un ecran tactil. Acest lucru înseamnă că vehiculele funcționează numai atunci când un utilizator dă o comandă în loc să irosească energia electrică în timp ce se deplasează într-o buclă. Utilizatorii pot alege, de asemenea, să împărtășească podul cu alți călători și să aleagă mai multe destinații de-a lungul rutei. Ca și în cazul unui sistem monocolor, vehiculele folosesc o voce automată pe sistemul de difuzoare pentru a informa pasagerul atunci când se apropie de destinație.

Bazându-se pe succesul continuu cu podelele electrice de pe aeroportul Heathrow, ULTra PRT speră că întreprinderile și guvernele vor investi în sisteme similare pentru parcurile de birouri și zonele urbane dense. Costul pe milă pentru instalarea sistemului va conduce o companie între 7 și 15 milioane de dolari. ULTra PRT susține că panourile electrice sunt cu 50% mai eficiente decât autobuzele sau tramvaiele și între 70 și 90% mai eficiente decât automobilele care operează.