Honda se alătură Plug-in pieței de automobile electrice până în 2012 - Autoturisme - 2019

Anonim

Honda va incepe vanzarea unui vehicul electric, precum si a unui hibrid plug-in, in 2012 in SUA si Japonia, alaturandu-se cursei de fabricatie a automobilelor verzi, in care rivalii au facut deja mici conduceri.

Planurile au fost dezvăluite de președintele Honda Motor Co., Takanobu Ito, la sediul fabricii de automobile japoneze, într-o suburbie din Tokyo, marți.

"Honda nu are viitor decât dacă atingem o reducere semnificativă a emisiilor de CO2", a declarat el reporterilor. "Următorii 10 ani vor fi un adevărat test pentru supraviețuirea Honda".

Vino cu masini bune repede si la preturi accesibile este acum crucial pentru a castiga succesul in schimbarea timpului, a spus el.

El a mai spus că nevoile lumii se îndreaptă spre vehicule mici și verzi.

Ito a refuzat să dea detalii despre vehicule, inclusiv bateriile - componenta cheie - pe care ar folosi-o, dar a spus că tehnologia ecologică a devenit din ce în ce mai importantă în industria auto.

Tokyo, bazată pe Honda, automobilul japonez No. 2, face acum hibrizii Insight și CR-Z, dar nu a dat planuri concrete pentru un plug-in sau EV anterior.

Conform noii sale strategii, Honda va relua pregătirile pentru uzina Yorii din prefectura Saitama lângă Tokyo pentru a începe producția în 2013 și pentru a se concentra pe modelele verzi.

Honda a renunțat la un plan anterior de a construi o nouă fabrică în Yokkaichi, prefectura Mie, centrală a Japoniei.

Ito a negat că Honda a fost vreodată dezinteresată în vehiculele electrice, așa cum a fost impresia printre unii analiști și rapoartele mass-media.

Rivalul japonez Nissan Motor Co. a început deja să primească comenzi pentru mașina electrică Leaf, care urmează să ajungă în Japonia și SUA mai târziu în acest an. Toyota Motor Corp. planifică, de asemenea, un model de vehicul electric pentru anul 2012.

Mitsubishi Motors Corp. a început să vândă vehiculul electric produs în serie, iMiEV, la începutul acestui an.

Japonezii nu sunt singurii care planifică EV-uri, cu producătorii americani, chinezi și alți producători mondiali care dezvoltă și vehicule electrice.

Toyota a anunțat la începutul acestei luni că lucrează cu vehiculul electric american care a lansat Tesla Motors Inc. pentru a dezvolta o versiune electrică a lui Toyota RAV4 mic vehicul crossover, cu intenția de a începe vânzarea în SUA în 2012.

De asemenea, Ito a declarat că Honda, care face de asemenea robotul asemănător cu copilul asimetric Asimo, își va dezvolta gama de modele hibride pe benzină și electrică, în timp ce refuză să dea detalii.

În următorul an, Honda va introduce mai multe modele hibride, în special modele mici, inclusiv setul hibrid Fit care va intra în vânzare în cursul acestui an în Japonia, a spus el.

Honda a decis să se concentreze pe piețele emergente, cum ar fi India, China, Indonezia și Africa, pentru a stimula creșterea în timp ce nu este la fel de agresivă ca în trecut pe extinderea producției japoneze, care se va concentra pe tehnologii avansate, a spus Ito.

Piețele emergente continuă să dețină potențial pentru o creștere extraordinară, în timp ce piața japoneză a rămas stagnată de ani de zile și nu poate spera să se redreseze dacă cererea nord-americană nu se recuperează, au declarat oficialii Honda.