Ciclul de viață al autovehiculelor pe bază de hidrogen emite mai multe carburanți decât autovehiculele cu gaz, afirmă studiul - Autoturisme - 2019

Anonim

Mișcarea vehiculului cu hidrogen pare a fi blocată. Impingerea utilizării gazului diatomic ca combustibil auto nu a făcut-o exact din cauza lipsei de infrastructură - producție, distribuție și depozitare. Cu toate acestea, pentru o perioadă de timp, producătorii auto precum Toyota și Honda au avansat cu testarea vehiculelor pe bază de hidrogen cu celule de combustibil.

Chiar și în acest an, au apărut știri despre faptul că GM a avut în vedere lansarea unui vehicul comercial cu celule de combustibil în 2015, în ciuda lipsei de sprijin pentru mișcarea hidrogenului de la președintele american Barack Obama. Cu toate acestea, în ultima vreme, marile companii de automobile precum Toyota și Honda au sprijinit efortul de a introduce pe piață vehiculele pe bază de hidrogen.

Un nou studiu ar putea pune un alt bloc de drumuri in fata perspectivei unei lansari pe termen scurt a vehiculelor cu hidrogen, oferind in acelasi timp o imbunatatire placuta a vehiculului plug-in. Studiul a fost scris de Ryan McCarthy de la Universitatea din California, Davis și publicat în Journal of Power Sources. Studiul esențial, intitulat "Determinarea electricității marginale pentru solicitările de vehicule pe termen scurt și vehiculele cu celule de combustibil din California: Impactul emisiilor de gaze cu efect de seră ale vehiculelor", examinează impactul emisiilor de hidrogen și a vehiculelor plug-in față de emisiile de gaz ale acestora.

Reducerea emisiilor de carbon pentru combaterea încălzirii, împreună cu prețurile ridicate la combustibili și instabilitatea politică globală, a fost un factor-cheie pentru adoptarea hibrizilor și combustibililor alternativi. Cu toate acestea, noul studiu a considerat că vehiculele pe bază de hidrogen sunt un eșec total la acest obiectiv, în starea lor actuală. Studiul a concluzionat că "toate căile, cu excepția [vehiculelor cu celule de combustibil] care utilizează hidrogen din electroliză, reduc emisiile de gaze cu efect de seră comparativ cu ICE și vehiculele electrice hibride".

Nu descurajează cercetarea în continuare a vehiculelor pe bază de hidrogen; indică pur și simplu că este puțin probabil să fie gata pentru showtime oricând în curând. Ea subliniază că reformarea metanului cu abur este o metodă promițătoare de producere a hidrogenului, care poate permite într-o bună zi vehiculelor pe bază de hidrogen să respecte promisiunile privind emisiile.

Pe termen scurt, studiul constată că vehiculele cu priză electrică reprezintă cea mai bună opțiune în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon. În ciuda consumului de energie electrică generată în cea mai mare parte de "instalațiile relativ ineficiente cu turbină cu abur și combustie", impactul emisiilor de carbon de la nivelul vehiculelor electrice este în continuare semnificativ mai mic decât hibrizii.

Deși în nici un caz nu este vorba de studiul definitiv pe această temă, noua lucrare are de-a face cu mult pentru a completa diferența în cunoașterea exactă a impactului real al vehiculelor verzi. Cu toate că tema emisiilor de pe șosea a fost bine studiată, au fost mult mai puține progrese în examinarea impactului vehiculelor asupra întregii vieți. Acum, acel ciclu de viață a fost examinat în profunzime, iar avocații EV pot pune o altă pene în capacele lor, în timp ce susținătorii de hidrogen sunt încă o dată înmânați unui alt obstacol.

Studiul poate juca un rol crucial in formarea politicii California Low Carbon Fuel Standard, un efort de a reduce impactul emisiilor de carbon asupra transportului. Și având în vedere că Agenția pentru Protecția Mediului a președintelui Barack Obama a adoptat politica de emisii din California, noul studiu ar putea avea un impact profund asupra cursului reglementărilor și asupra pieței auto la nivel național.