Nemuritorul Mercedes-Benz G-Class obține un transplant de inimă de la AMG GT - Mașini - 2019

Anonim

Mercedes-Benz a confirmat că modelul mijlociu G500 va primi un motor nou în încercarea de a respecta reglementările stricte privind emisiile Euro 6, care urmează să intre în vigoare în luna septembrie.

În prezent, modelul G500 este alimentat de un motor V8 de 5, 5 litri care este reglat pentru a genera 382 cai putere la 6 000 rpm și cuplu de cuplu de 390 de picioare între 2, 800 și 4, 800 rpm. Începând cu anul viitor, 500 va împacheta un motor V8 de 4.0 litri cu turbină dublă, care va trimite cel puțin 420 de ponzi tuturor celor patru roți printr-o transmisie automată.

Cilindrul cu opt cilindri este o versiune dezabonată a morii M176, care pornește Mercedes-AMG GT și C63, însă detaliile tehnice complete sunt păstrate în acest moment. Pentru observatori atenți, schimbarea nu este la fel de surprinzătoare, deoarece conceptul G500 4 × 4², prezentat luna trecută la Geneva, a fost echipat cu același motor exact.

Mercedes-Benz G500 va fi lansat în toamna următoare la Salonul Auto de la Frankfurt și va intra în vânzare în Europa și pe alte piețe internaționale selectate înainte de sfârșitul anului. Cu toate acestea, producătorul de automobile din Stuttgart nu a dezvăluit dacă off-roaderul va fi disponibil în Statele Unite.

Ce urmeaza?
Deși are aproape patru decenii, G nu pleacă în curând. Gama va fi extinsă până în primăvara următoare, când Mercedes-AMG va introduce modelul G16 2016. Vandut ca ultimul G-Wagen, off-roaderul este alimentat de un motor V12 de 6.0 litri cu turbocompresor, care face 621 cai putere si un cuplu masiv de 738 de picioare. Câștigul de aproape 6 000 de lire sterline poate ajunge la 60 mph de la oprire în mai puțin de 5, 3 secunde.

Mercedes a păstrat tăcerea cu privire la conceptul G500 4 × 4² menționat mai sus, însă sursele din interior au dezvăluit că a fost aprobat pentru producție. Stabilit pentru a ajunge ca model ediție limitată, off-roader-ul va fi considerabil mai musculos decât G de neoprit datorită parțial unui set de axe portal poroase.