În China, un nou Dodge Viper ar putea costa aproape jumătate de milion de dolari - Mașini - 2019

Anonim

Automobilele de vârf precum Ferrari, Lamborghini și Bentley au vândut mii de mașini în China în ultimii ani, dar Dodge Viper nu este oficial disponibil acolo. Asta nu inseamna insa ca nu exista o cerere pentru aceasta, iar un reprezentant de la Beijing a inceput sa importe viperii de pe piata gri, achizitionati de la o reprezentanta din California.

Conducerea unei mașini musculare rare și puternice americane în China vine la un preț considerabil. În timp ce Viper are un preț de bază de 90.000 de dolari în Statele Unite, cumpărătorii din China trebuie să poneșească în jur de 480.000 de dolari pentru a obține mâinile pe un nou model. Plata banilor Rolls-Royce pentru un Viper vă oferă un coupe os-propulsat, alimentat de un motor V10 de 8 litri, alcătuit manual, care produce 645 cai putere la cuplu de 600 de picioare. Conectat la o transmisie manuală cu șase trepte, cilindrul cu zece cilindri trimite Viper de la zero la 60 mph într-un pic peste trei secunde.

În mod surprinzător, Viper este pe deplin legal în China, în ciuda faptului că nu a fost aprobat niciodată.

Vipera vândută în China este identică în fiecare aspect cu modelul vândut în Statele Unite, deci care este ceea ce o face atât de scump? O parte din acest lucru, fără îndoială, coboară la noua noutate de a deține o mașină rară, însă cea mai mare parte a acesteia este atribuită politicii guvernului chinez privind mașinile importate. Orice mașină expediată din străinătate, care are un motor mai mare de 4, 0 litri, este supusă unei taxe abrupte de 60%.

Eticheta de preț astronomică nu dezavantajează cumpărătorii. Proprietarul dealerilor a declarat pentru CarNewsChina că a vândut trei viperi în ultimele luni și el prezice că vor fi aduse multe în țară înainte de sfârșitul anului. Adică dacă Dodge nu decide să-și ia propriile mâini și să trimită câțiva Viperi pe cea mai mare piață de automobile din lume.