În Pakistan, ricșii electrici poartă război liniștit cu verișorii lor de gaze de stropit - Mașini - 2019

Anonim

De la Hasan Abdullah, în Lahore, Pakistan: vizitați aproape orice țară din Asia de Sud sau de Est și nu vă puteți pierde ricșa de pușcă de timp și de țigani - adesea în mod inconștient, încălcând unele dintre cele mai comune legi ale traficului. Acesta este unul dintre mijloacele mai ieftine de transport în comun din această regiune, și un favorit de toate timpurile de bagaje conștient de buget în Pakistan.

Seamănă puțin cu o cutie montată pe un triciclu, cu un parbriz mare, amplasat deasupra unui singur far, care pare să aparțină unei motociclete Triumph din anii 1900, unele cu decorațiuni flamboyante numite artă camioanelor. Capacitatea cabinei este pentru un șofer și de obicei doi pasageri, trei dacă sunt subțiri. Dar în Pakistan, nu este neobișnuit să vezi cinci, poate șase pe scaunul din spate.

Motoarele de ricșă cu motor de combustie costă aproximativ 2 000 de dolari, comparativ cu 3, 300 dolari pentru un e-ricșa.

Acestea sunt o modalitate incontestabil de practică de a vă deplasa la destinație într-o jiffy - chiar și în blocajele de la bara de protecție până la bara de protecție - dacă puteți tolera zgomotul. Pe străzile pakistaneze, am măsurat ricșa producătoare de peste 100 de decibeli - același nivel de zgomot produs de un jet de decolare. În plus, există fumul negru vizibil din gazele de eșapament și emisiile de carbon însoțitoare. Dar oamenii au nevoie să se deplaseze, iar lumea a treia nu este cunoscută pentru abordarea sa ecologică.

Acum, o companie japoneză, Zar Motors, a conceput ceea ce se numește o soluție la problema zgomotului și a poluării: E-Trike, un ricș cu electricitate. Zar va incepe asamblarea si vanzarea vehiculelor in Pakistan dupa introducerea cu succes in Mexic, India, Nepal, Sri Lanka si Cambodgia.

În loc să ruleze pe petrol sau pe gaz petrolier lichefiat (GPL), noul model Z5 este alimentat exclusiv de electricitate. Șapte ore conectate într-o priză standard oferă suficiente sucuri pentru aproximativ 60 de mile. În grabă, o încărcare rapidă de două ore poate genera o încărcare suficientă pentru doar 31 de mile. Panourile solare de pe acoperiș asigură și o încărcare în timp ce se deplasează. Cabina are scaunul șoferului și poate transporta până la trei pasageri cu opțiunea de a prelungi capacitatea, potrivit site-ului web al companiei. Amenajări cum ar fi două faruri elegante, un cluster digital de instrumente, suporturi pentru pahare și o lucrare de vopsea metalică l-au pus în afară de predecesorii săi cu benzină. Pentru marfă, Zar face de asemenea o variantă "A5" care poate transporta 1, 650 lbs.

Dar, cu siguranță, nu există nici un model Tesla S. În timp ce vechii ricși pot atinge o viteză de 50 km / h, evoluția sau e-ricșa, așa cum ne place să o numim, poate atinge doar jumătate din această viteză.

"Aceste ricse sunt într-adevăr lente. Când îl călăriți, chiar și bătrânii bătrâni ar conduce în trecut. Sunteți ca o broască țestoasă într-o cursă ", a spus Ghufran, un student din Lahore, care folosește transportul public pentru a călători.

Apoi, există diferența de preț. Motoarele de ricșă cu motor de combustie costă aproximativ 2 000 de dolari, comparativ cu 3, 300 dolari pentru un e-ricșa. Cumpărătorii, care sunt deja prudenți de a investi în vehicule relativ netestate, sunt descurajați de preț.

Șapte ore conectate într-o priză standard oferă suficiente sucuri pentru aproximativ 60 de mile.

"Capacitatea de a economisi combustibil este minunată. Dar diferența de preț este substanțială. De asemenea, nu știu dacă costul general de funcționare ar include piesele de schimb ", a susținut Haji Iqbal, un șofer mai vechi de ricșa din Lahore.

Dar compania spune că merită.

"Costul inițial mai ridicat este acoperit în decurs de 14 luni prin costul de funcționare mai scăzut al acestui ricș", spune Awais Qureshi, CEO al Zar Motors. "Aceasta este o perioadă foarte scurtă de timp, iar oamenii o pot permite".

Producătorul pretinde, de asemenea, că a depășit o altă provocare: în timpul sezonului monsoon, sistemele de drenare necorespunzătoare din multe părți ale țării lasă străzi inundate care arată mai mult ca canalele din Veneția, Italia. Deci poate să plutească ca o barcă? Nici măcar pe aproape. Dispune de o unitate de alimentare impermeabilă la apă și de cabluri, permițându-i să circule cu câteva picioare de apă fără a se împiedica, din cauza absenței unui orificiu de admisie sau de evacuare a aerului.

Dar există scepticism.

"Uita-te la specificatii, unul vehicul este prea lent. În al doilea rând, motorul cu motor electric nu va produce energia necesară pentru a transporta încărcătura pe unele dintre drumurile abrupte din țară. Este frumos să vedem vehicule ecologice, dar avem nevoie și de muncă ", a declarat Anis-ur-Rahman, inginer mecanic.

CEO-ul companiei susține altfel.

"Am testat ricșa", insistă Qureshi. "[Vor rivaliza cu vechiul design] si se asteapta ca nu se vor intoarce cand urca pe un drum abrupt".

Dreptul de autor 2015. Furnizat exclusiv de TV News Eastern pentru tendințele digitale. Toate drepturile rezervate.