În anul 2020, partea III: Transporturi, urbanism și energie - Autoturisme - 2019

Anonim

Consultați Partea I și Partea a II-a din seria noastră despre viața în anul 2020.

Orașele noastre sunt o mizerie. Bazându-se pe rețelele de pavaj pentru dispozitive de transport care pompează vapori otrăviți în atmosferă, ei și locuitorii lor sunt încet, dar în mod inexorabil sufocați în supunere. Mulți dintre ei se putrezesc de la miez - erodarea lor în centre, adesea inaccesibile în trafic greu de la suburbiile îndepărtate care se înconjoară.

Și în acele suburbii, viața nu este neapărat mult mai bună. Mulți sunt la fel de lipsiți de spațiul verde și majoritatea sunt atât de expansivi încât este nevoie de un automobil doar pentru a cumpăra un galon de lapte. Ce e mai rău, unii dintre noi au fost convinși că ar fi mai bine să luăm acel galon de lapte într-o fiară ca o Excursie Ford sau un Hummer. În ceea ce privește divertismentul sau un sentiment de comunitate, bine, există întotdeauna instanța de hrană la mega-mall-ul local - dacă puteți găsi un spațiu de parcare.

O perspectivă sumbră? Desigur, da, și cu siguranță nu toate orașele noastre se află într-o stare de disperare. Cu toate acestea, modelul nostru urban actual este departe de ideal, din mai multe motive. Mașinile noastre continuă să ne polueze și să înfundă mediul, amprentele noastre urbane - să nu mai vorbim de depozitele noastre - continuă să se extindă și zonele noastre de retail, divertisment și sociale continuă să se centralizeze. "Au pavat paradisul pentru a pune un loc de parcare". Joni Mitchell poate a scris cuvintele în 1970, dar ele nu au fost niciodată mai aprofundate decât astăzi.

Având în vedere toate acestea, dar și câteva soluții potențiale, pornim la partea a III-a a aspectului nostru de viață în anul 2020. În Partea I, ne-am îndreptat asupra dvs. în aspectul cloud computing și al computerelor viitoare în general. În partea a II-a, am speculat cum cercetarea în domeniul științei biotehnologice, genetice și nanotehnologice vă va permite probabil o viață mai bună și mai lungă. Dar aici, în Partea a III-a, am lovit unde trăim (o bună parte dintre noi oricum), cu o privire de ansamblu asupra a ceea ce am putea experimenta și începe să experimentăm în orașele noastre cu un deceniu de acum, așa cum se văd prin ochii câtorva oameni care sunt mult mai aproape de subiect, atunci suntem.

Viitorul mașinii

Începem cu ceea ce mulți consideră percepția a fi Public Enemy Number One: automobilul. Mașina de astăzi este neplăcută din mai multe motive, dintre care nu mai puțin este motorul pe bază de benzină, alimentat prin combustie, care îl propulsează pe stradă. Nu numai că motorul ăla infirme mediul, dar el și toate mașinile sale asociate ocupă o tonă de cameră. Doar aruncați o privire la cel mai apropiat blocaje de trafic - ceea ce nu ar trebui să fie greu de găsit - și încercați, în mintea voastră, să separați vehicule de oameni. Având în vedere că camioanele care transportă mărfuri și autobuzele care transportă pasageri sunt o altă poveste cu totul, dar când amprenta unei mașini obișnuite depaseste în mod absolut pe cea a ocupantului cu zece ori douăzeci de ori, întregul concept pare brusc de-a dreptul ridicol.

Dar schimbările sunt deja în plină desfășurare. Vânzările de mașini și SUV-uri mari au scăzut în ultimii ani. Mulți șoferi au optat recent pentru mașini mai mici sau tehnologii hibride. Alții, suficient de norocoși să trăiască aproape de locurile lor sau de lucru, iau bicicleta cu două roți. Și bineînțeles, tranzitul rapid nu a fost niciodată atât de popular.

Dar ce despre viitorul podului cu patru roți îl numim mașină? Este clar, având în vedere emisiile, prețul benzinei, aprovizionarea limitată a petrolului și numeroși alți factori, că vehiculele cu motor cu combustie pură pe benzină sunt pe cale de ieșire. Dar ce-o va înlocui în cele din urmă?

Hibride, diesele verzi și soluții pe orizont

Hibrizii gazoși și diesel-electrici sunt în prezent furia pieței de combustibil alternativ. Ultimul model al modelului Prius al Toyota a fost laudat critic oriunde a fost lansat, iar show-urile de la nivel mondial sunt umplute cu prototipuri hibride. Volkswagen a anuntat doar masina L1 diesel-electric conceptul conceptului hibrid, destinat pentru o productie in anul 2013, se spune ca atinge un impresionant 189 MPG.

Tehnologia mașinilor electrice are în prezent un profil la fel de ridicat, chiar și în timpul luptelor între taberele "plug-in" și "celula de combustibil". Eugene, Arcimoto din Oregon tocmai a debutat pe Pulse, o mașină cu trei roți, cu o viteză de cincizeci-o sută de mile. Chevrolet Volt - care dispune de un mic rezervor de gaz pentru a-și încărca bateriile - se pare că este pe drumul cel bun pentru o dezvăluire târzie în 2010. Nissan's Nifty Leaf, fără rezervor de gaze, ar trebui să lovească dealerii nord-americani până în 2011. Și apoi există noul roadster sexy de la Tesla din California care se spune că accelerează de la zero la 60 MPH într-un impresionant patru secunde o "rachetă") și să dețină o taxă de aproape 250 de mile. Păcat că vine cu o etichetă de preț de peste 100.000 de dolari.

Astfel, prognozele pe termen lung pentru mașina electrică pe care Carlos Ghosn, cea mai mare brânză de la Renault de la franceză, declară că vor "reprezenta 10% din piața mondială în 10 ani", șeful Tesla pentru dezvoltarea afacerilor, Diarmuid O'Connell, a mers un pas imens mai departe când a prognosticat recent că vehiculele pur electrice vor reprezenta 30% din piața totală în deceniul următor. În același timp, mai multe firme de cercetare au pus acest număr la doar unul sau două procente.

Cazul pentru celulele de combustibil cu hidrogen

Deci, care este soluția finală? Ce vom vedea pe drumurile noastre până în 2020 și după aceea? Gary Golden, futuristul cu viitorul organizație foresight și inovare Future Think și consultant pentru firme precum DuPont și CitiGroup, ne-a vorbit recent și a subliniat că hibrizii, deși probabil cu noi de ceva vreme, nu sunt cu siguranță tehnologia viitorul. "Ei nu fac altceva decât să adauge costuri de producție și complexitate. Nu există valoare pentru nici una dintre părți. "

Aurul preferă hidrogenul, dar este rapid să subliniez că mass-media este confuză în legătură cu acest subiect electric, în general, cu hidrogen. "Există doar două opțiuni: un motor cu combustie mecanică - motor cu combustie internă sau motor diesel sau un motor electric. Asta e! Puteți umple motorul de combustie cu ulei, biocombustibili și alții. Motoarele electrice, pe de altă parte, au nevoie de electroni. Putem sta aici și dezbatem dacă [acei electroni provin de la] o baterie sau de celule de combustie cu hidrogen sau condensatoare, dar viitorul cel mai probabil este că vor fi toate cele de mai sus. Vehiculele pe bază de carburanți cu hidrogen sunt mașini electrice. Hidrogenul transformat într-o celulă de combustibil produce energie electrică - ceea ce majoritatea reporterilor de masă nu reușesc să înțeleagă. "Și viitorul vehiculului electric, conform lui Golden, este integrarea bateriilor, a celulelor de combustie cu hidrogen și a condensatoarelor.