Un om uman inferior blochează mașina auto-condusă de Google într-un Prius - Autoturisme - 2019

Anonim

Datorită reflecțiilor rapide ale cititorului Jalopnik cu camera de telefonie mobilă, la începutul acestei săptămâni, unul dintre automobilele Prius de la Google cu autoturisme a fost prins din nou într-un alt Prius. Aceasta a provocat o reacție în lanț care a dus la două acorduri Honda și un al doilea Toyota Prius care sa încheiat. Cu toate acestea, Google afirmă că modul de conducere manuală a fost activat și un conducător auto uman este de vină pentru accident. În mod legal, mașinile trebuie să aibă întotdeauna un om în spatele volanului pentru a prelua controlul vehiculului în caz de defecțiune din cauza mecanismului de autodistrugere. Potrivit Google, autoturismele au înregistrat peste 160.000 de mile fără incidente atunci când conduc în modul automat.

Lansarea autovehiculelor cu autovehicule Google a avut loc la sfârșitul anului trecut. Google a echipat un Audi TT și șase mașini Toyota Prius cu un senzor de rotație mare, montat pe partea superioară a vehiculului. Senzorul construiește o hartă tridimensională în continuă schimbare a împrejurimilor și se bazează pe o cameră video pentru a viziona pietonii, bicicletele cu zip și culorile diferite într-o lumină stop. La lansare, Google a subliniat superioritatea datelor de navigație comparativ cu viziunea îngustă a unui șofer uman, precum și tendința unui șofer uman să devină distras în spatele volanului.

Nu există nicio lege în California care să interzică utilizarea autovehiculelor și Google a folosit statul de Aur pentru majoritatea testelor. Masinile au fost in mare parte testate pe campusul Google din Mountain View, dar au fost conduse de asemenea prin repere precum Podul Golden Gate. De asemenea, Google a primit sprijin din partea Nevada în luna iunie a acestui an. Nevada a devenit primul stat care a adoptat o lege care legaliza folosirea autoturismelor. Noua lege permite Departamentului de Transport să stipuleze cerințele de asigurare, reglementările de siguranță și să desemneze zone de testare în jurul statului.