Infiniti M37X Revizuire - Autoturisme - 2019

Anonim

A fost o plimbare lungă și sălbatică pentru Infiniti, compania pe care Nissan a deținut-o la sfîrșitul anilor '80 ca fiind un provocator pe piața de automobile de lux dominată de germani. Sigur, puteți alege și alege modelele Infiniti care au depășit competiția de-a lungul anilor, iar compania merită cu siguranță creditul pentru inventarea tehnologiei de vârf, cum ar fi croazieră adaptivă - devenind acum aproape standard la toate variantele de știri. Cu toate acestea, există un sentiment persistent în care nu există nici o mașină Infiniti care să corespundă ingineriei unui Mercedes sau BMW.

Ei bine, după ce am condus noul Infiniti M37x timp de o săptămână și încă proaspătă în urma unui test BMW Seria 7 și a unui test Mercedes E-350, acum câteva luni, sunt aici să vă spun: M este un lux robust, dotat cu tehnologie masina care se simte mult mai mult in concordanta cu cele mai importante modele si modele. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu eșalonul superior al sedanelor, există acel sentiment de greutate și greutate într-o mașină de vârf de linie care nu este prezentă în majoritatea modelelor fabricate de americani. Chiar și modelul Infiniti G35 pe care l-am condus anul trecut nu ne-am simțit destul de mult ca "rezervorul" - ca și modelul M. Noua tehnologie care vă împinge înapoi în banda dvs. dacă treceți printr-o linie sau când există o altă mașină, plus o simțire mult mai sportivă înclinarea și condusul la viteze extreme, fac din acesta un lider în domeniu.

Exteriorul și stilul interior

Nu există nicio îndoială că Infiniti urmărea cerul cu seria M. Rețineți că am condus versiunea M37x AWD, care are un V6 de 3.7 litri, în timp ce modelele M56 și M56x AWD au un V8 de 5.6 litri. În afară de specificațiile motorului, mașinile sunt foarte asemănătoare - în aspect, manipulare și caracteristici tehnice. Prețurile variază de la 46, 500 USD pentru M37 până la 60 USD, pentru modelul M56X AWD de vârf.

Totul începe cu stilul exterior. La prima vedere, modelul M37x are un aspect mai asemănător cu bule, cu o capotă rotunjită și un design curbat - nu este la fel de boxy ca și unele modele vechi Infiniti. Ceea ce nu este evident din imagini este că mașina este destul de mare - are o lungime de 194, 7 inci, care este de aproximativ doi centimetri mai scurtă decât BMW 740i și are o lățime de 72, 6 țoli. Acesta este un sedan de dimensiuni mari, plin de viață, spațios.

Infiniti dorea ca interiorul să imite acel sentiment de alpinism din interiorul cabinei unui avion, și exact așa se simte. Există accente japoneze din lemn de arțar și o piele de culoarea crème (în modelul cremei pe care am condus-o), dar simțul carterului vine din scaunul curbat și faptul că comenzile sunt așezate atât de bine în jurul șoferului - nu sa simțit niciodată înghesuiată sau dar aproape perfect. De fapt, BMW 7 sa simțit aproape puțin prea deschis și larg, în timp ce Infiniti vă oferă un sentiment mai bun de control.

Nu am avut niciodată probleme cu niciunul dintre controalele interne. Ecranul de navigație de 8 inchi a funcționat ideal pentru selectarea muzicii și stabilirea unui traseu de trafic, iar alertele privind traficul și vremea în timp real au funcționat perfect. Nu suntem fanii mari ai ceasului analogic atât de obișnuit în sedanul Infiniti, pentru că este puțin cam greu de constatat, dar ceasul adaugă un plus de lux.

Minune tehnică

BMW și Mercedes nu sunt străini în ceea ce privește caracteristicile de înaltă tehnologie, dar modelul Infiniti M pare a fi unic pentru companiile respective, cu câteva trucuri suplimentare. Cele două caracteristici cele mai impresionante au fost intervenția la fața locului la orb și prevenirea plecării la banda. Să vorbim atât despre modul în care funcționează - cât și despre faptul că au funcționat bine.

O notă despre caracteristicile tehnologiei în sedanurile de lux: dacă cumperi o mașină de 48, 650 de dolari ca M37x, probabil că deja știți că există un joc pe această piață pentru a adăuga cele mai recente gizmo, dar realitatea conducerii este că puteți folosiți-le timp de o săptămână și dezactivați opțiunea ca o simplă brățară. (O altă realitate este că pachetele de tehnologie nu sunt, de asemenea, opțiuni standard și costă suplimentar - dar Infiniti nu declanșează prețurile specifice pe site-ul lor web, deci va trebui să verificați cu un distribuitor despre asta.) Deci am testat-o ​​extensiv pentru a vedea dacă lucrează de fapt și adaugă valoare conducerii de zi cu zi.

Blind Spot Intervenția este următorul pas logic după detectarea spotului orb, care devine obișnuit în majoritatea mașinilor noi. Pentru un avertisment, senzorii din spatele mașinii trimit un semnal wireless și apoi urmăresc timpul necesar pentru revenirea semnalului. Dacă apare o altă mașină aflată în apropiere într-o banda de trecere, veți vedea o lumină pe o oglindă laterală sau, pe unele mașini, un zgomot audibil. Cu toate acestea, cu intervenție, mașina aplică o frânare ușoară pe o parte a mașinii pentru a vă împinge înapoi pe banda.

Cu avertismentul de plecare a benzii de circulație, o cameră identifică, de fapt, marcajele benzii, atât în ​​mijlocul drumului, cât și în lateral, și vă va simți de asemenea în inimă sau va afișa un simbol de avertizare pe care îl lăsați fără o semnalizare. Pe autovehiculul M37x, mașina se frânează ușor pentru a vă împinge înapoi pe banda.

Ambele caracteristici au funcționat foarte bine. Le-am testat la viteze pe autostradă, în oraș, și chiar pe drumuri de țară singure la viteze mult mai mari. Singurul moment în care vehiculul nu a reușit să ne îndrepte înapoi într-o bandă era într-o situație foarte specifică: o lumină orbitoare de la un apus de soare. În mod ciudat, toți senzorii au încetat să mai funcționeze pentru o perioadă scurtă de timp, incluzând semnalele de avertizare și chiar sistemul de control al vitezei de croazieră, care ajustează automat viteza automobilului în funcție de distanța față de mașina din fața ta. Pe afișajul panoului de control se afișează un avertisment care vă spune că senzorii nu funcționează.

Ne dorim ca cele două progrese majore ale acestui vehicul să fie activate în mod implicit. În schimb, Infiniti a decis să le facă opționale - trebuie să apăsați un buton de fiecare dată când porniți mașina. Acest lucru aduce, de asemenea, o mica gripa cu privire la prevenirea plecării la banda: daca aveti obiceiul de a schimba benzile fara semnalizare, veti simti de fiecare data acest lucru. Desigur, puteți dezactiva caracteristica.

Infiniti M utilizează de asemenea senzori orientați spre față și poate să se oprească automat dacă o altă mașină trece în fața dvs. și nu opriți imediat. Nu am intenționat niciodată să testăm această caracteristică (nimănui nu-i place să afle că nu funcționează), dar într-un moment rapid de creștere a părului am făcut o altă mașină să alerge un stop-lampă în ultima secundă - M s-a oprit repede și am evitat un accident.

Câteva alte subtilități au apărut în timpul testului nostru. Noaptea, am observat că mânerele ușilor se aprind cu o lumină strălucitoare, care este ușor de văzut chiar și de la jumătatea unei parcări (atunci când apăsați deblocarea pe cheia de chei). În timpul călătoriei noastre, am testat și opțiunea Forest Air - care pare puțin gimmică, deoarece trimite o aerisire de aer în modele neregulate pentru a imita vântul real. Interesant, am găsit această setare a fi o schimbare răcoritoare de la explozia tipică a AC în majoritatea mașinilor.

Manipulare și accesorii

Caracteristicile de evitare a accidentelor pe care le-am testat au fost destul de impresionante și au funcționat exact așa cum au fost anunțate. Câteva alte caracteristici ale lui M s-ar putea să nu fie totuși destul de vizibile. Una este că noul sistem Active Trace Control adaugă și o atingere de frânare automată în jurul colțurilor. Am testat această caracteristică pe un drum rural de aproximativ 70MPH și am observat că M a îmbrățișat drumul și apoi a fost eliberat ușor în jurul colțurilor strânse - inclusiv cele care ne-au avertizat să încetinim până la 45-55MPH sau cam asa ceva.

Modelul M este proiectat pentru o manevrare excepțională, iar mașina este foarte configurabilă și în această privință. De exemplu, există un selector de unitate care vă permite să activați modul "sport" pentru o manevrare mai bună sau puteți utiliza modul Eco pentru a economisi combustibil. În mod ciudat, am descoperit că modul Eco a făcut doar mai puțin intensă conducerea. Acceleratorul nu a răspuns repede, ceea ce economisește pe gaz. Și, în modul Eco, mașina se deplasează mult mai rapid în treptele superioare. De fapt, am descoperit că M este aproape enervant în modul Eco, la fel ca și conducerea unui Honda sau a Toyota, deoarece nu este deloc prea mare. Trecând la modul Sport, am respins un oftat de ușurare - acum aceasta este puterea de sub capota. Am testat modul M în Sport mergând la 0-60 la 6 secunde.

M utilizează un nou sistem de injecție directă care urmărește să economisească nu numai economia de combustibil, ci și să economisească emisii, de vreme ce benzina se stropeste direct pe pistoane. Am constatat că, datorită propriilor noastre obiceiuri de conducere sau datorită acestei noi tehnologii, M ar accelera puțin ciudat uneori, fie în modul Standard, Eco sau Sport (nu am încercat niciodată modul Snow). Mașina părea să se lupte pentru a accelera doar pentru o secundă secundă, dar în realitate probabil a încercat să gestioneze inteligent consumul de combustibil - ceva ce am aprecia dacă ar fi trebuit să umplem M în fiecare săptămână.

În caz contrar, manipularea a fost în mod constant netedă și precisă - o adevărată bucurie de a conduce în multe condiții diferite. Singura noastră plângere ușoară este că atât Mercedes-Benz E-350, cât și BMW 740Li au oferit doar o putere mai mare a părului în jurul colțurilor și accelerarea vitezelor autostrăzii. De asemenea, am preferat puternic sistemul de sunet BMW 740i, care este cel mai bun testat. Infiniti M sună cu siguranță clar și folosește o tehnologie de umplere a sunetului pentru a vă asigura că auziți toate înălțimile și minusurile (și nu zgomotul de pe șoseaua de exterior), dar nu aveați experiența audio surround a unui BMW.

Cu toate acestea, coborârea fiecărei testări cu modelul M37x, înfășurarea în jurul câtorva lacuri și copaci și conducerea unei șosele lungi de transport pe o perioadă de patru ore, am constatat că acest vehicul oferă doar ceva unic și profund în comparație cu modelele anterioare Infiniti. Nu vrei să ieși din mașină. Cotația cabinei, asistența la frânare, manevrabilitatea sportivă și accelerația rapidă vă dau simțul că sunteți într-o mașină de lux de lux, cu greu egală pe drum.

În cele din urmă, modelul M nu imită doar un BMW sau un Mercedes sau încerca să-și imite caracteristicile tehnologice. În schimb, ea blazes un traseu și se termină senzația de a fi într-o clasă de-al său.

Imagini sunt oferite de Jamie Larson