Este electric: Ford jolteaza CES cu all-electric 2011 Focus - Autoturisme - 2019

Anonim

Cu Chevy și Nissan care se luptă deja pentru supremația electrică cu Volt și Leaf, Ford și-a plasat propriul priză pe banda de alimentare vineri cu anunțul unui Ford Focus complet electric pentru 2011. Focus Electric traduce designul popular al modelului Ford C- autoturismul la un șasiu complet electric fără o picătură de benzină la vedere.

Pentru numerele ego-geeks, Focus Electric utilizează o baterie de 23kwh litiu-ion de la LG pentru a conduce un motor electric de 123 de cai putere care poate propulsa masina la o viteză maximă de 84 de mile pe oră - și se va încărca în numai patru ore pe un sistem de încărcare de 240V.

Specul lipsă, desigur, este range. Ford nu a spus nici un cuvânt despre cât de departe Focus Electric va purta proprietari. În schimb, Ford pretinde că "Focus Electric va oferi un echivalent de mile pe galon mai bun decât Chevrolet Volt și competitiv cu alte vehicule electrice de la baterie". Având în vedere că are o greutate proprie și o capacitate a bateriei aproape asemănătoare cu Leaful lui Nissan, 100 de mile, nu ne-ar fi surprins să vedem numere în același cartier.

În loc să locuiască pe rază de acțiune, Ford încearcă să găsească alte aspecte ale mașinii care o deosebesc de un cărucior de golf glorificat. Acesta va include, de exemplu, sistemul de divertisment MyFord Touch, și interfața cu aplicația MyFord Mobile, anunțată tocmai anunțată, care permite utilizatorilor de smartphone să interacționeze cu autovehiculele lor de la distanță: deblocarea, vizualizarea stării încărcării și multe altele. Ford a coordonat, de asemenea, compania Microsoft pentru a dezvolta o "încărcare a valorii", care va lăsa în mod inteligent mașina să înălțeze wați în timpul orelor în afara orelor de vârf pentru cele mai ieftine rate.

În funcție de gusturile dvs., Focus Electric ar putea fi, de asemenea, cel mai normal și plăcut dintre opțiunile actuale, în afara pieței exotice. Focusul obișnuit al lui Focus, aspectul aerodinamic rămâne intact și o nouă grilă cu bare plate ar putea să treacă aproape de ceva din Aston Martin - deși suntem aproape siguri că motorul din spatele lui nu poate plăti cecul pe care îl scrie.

Focus Electric va fi disponibil la sfarsitul lui 2011, insa celalalt pret specular - totul critic - ramane un mister pentru moment.