Jaguar C-X75 electric supercar trage la 60 în 3,4 secunde - Autoturisme - 2019

Anonim

Marca auto de lux Jaguar sărbătorește 75 de ani de producție a unor mașini elegant și scumpe. Acesta a adus petrecerea la Salonul Auto de la Paris cu dezvelirea conceptului său C-X75, mașină sport electrică cu tracțiune integrală, care oferă cu siguranță hibridului Lotus Elite doar dezvăluit o rulare pentru banii din departamentul de design.

Jaguar C-X75, potrivit companiei auto, nu este altceva decât Jaguar-ul tatălui tău. Acesta este condus de patru motoare electrice puternice de 195 CP (145 kW) - câte unul pentru fiecare roată - care generează 778 CP și o putere totală de cuplu uimitoare de 1, 180 de picioare (1, 600 Nm). Este capabil să ajungă la 330 km / h, cu sprâncene de 100 km / h în doar 3, 4 secunde și oferind o accelerație cu blister de la 80-145 km / h în doar 2, 3 secunde. Când rulează exclusiv pe baterii, se poate ajunge la 68 de mile, care poate fi extins prin două micro-turbine cu gaz, care se rotesc la 80 000 rpm, care generează suficientă electricitate pentru a extinde gama la 900 km; și produc doar 28 de grame de CO2 pe kilometru din capacitatea de încărcare a mașinii.

În interior, este vorba despre confort. Jaguar a spus că, odată cu scaunele fixe, volanul, comenzile, binoclul principal și cutia de pedale se ajustează în raport cu șoferul. O nouă interfață pentru șofer a fost, de asemenea, creată pentru C-X75, utilizând ecrane TFT de înaltă rezoluție, cu un afișaj din consola centrală, care susține șoferul "în extragerea întregului potențial al modelului C-X75 prin gestionarea fără probleme a informațiilor". un ecran principal de informare a șoferului, adăpostit în binoclul instrumentului, "acele plutesc pe periferia carcasei duble și se cufundă pe marginea exterioară pentru a afișa starea și rpm a celor două turbine".

"C-X75 este un omagiu pentru oamenii care au modelat jaguarii iconici care sunt venerați până în prezent", a declarat Mike O'Driscoll, Managing Director, Jaguar Cars, într-o declarație. "Prin realizarea unui test inovativ pentru tehnologiile de mâine, se asigură că reputația noastră pentru excelența în inginerie va continua pentru încă 75 de ani și mai mult".