Următorul SUV al lui Jaguar ar putea fi J-Pace bazat pe Range Rover - Mașini - 2019

Anonim

Jaguar F-Pace marchează prima incursiune a brandului în lumea SUV-urilor crossover, dar alama pare să creadă că este un pariu sigur. Pentru că în timp ce F-Pace nu va fi dezvăluit până la sfârșitul acestui an, se pare că se gândesc deja la un al doilea model mai amplu.

Acest model va fi numit J-Pace și va fi un crossover cu trei rânduri, cu șapte locuri, destinat clasei Mercedes-Benz GL, potrivit unui raport recent al Automobile Magazine.

J-Pace se va baza pe următoarea versiune a modelului Land Rover, Range Rover, care împărtășește arhitectura D7 din aluminiu. Desigur, șasiul va fi preluat de designerii Jaguar, cu o versiune upsized a stilului împărtășit de F-Pace și recentele Jag sedans.

Platforma Range Rover va produce un vehicul de dimensiuni imense, perfect pentru a prelua Titanic GL-Class, precum și viitorul Audi Q8 și BMW X7. J-Pace ar fi omologul SUV al sedanului de dimensiuni mari XJ de la Jaguar, de unde și numele.

Gama sa de modele va include atât versiunile cu ampatament scurt, cât și cele lungi, cu motoare V6 și V8, precum și variante RS și SVR hibride și mai sportive.

La celălalt capăt al spectrului, Jaguar poate construi, de asemenea, un crossover E-Pace mai mic, care ar fi echivalentul SUV al noului sedan XE și un mic frate pentru F-Pace. Acest model pare a fi totuși doar o idee și unul în flux.

E-Pace va împărți cel mai probabil platforma Jaguar Land Rover D8 cu Range Rover Evoque și Discovery Sport, dar Jag ar putea să o poziționeze fie împotriva claselor Audi Q5, BMW X3 și Mercedes-Benz GLK, fie împotriva celor mai mici, mai multe automobile, cum ar fi Audi Q3, BMW X1 și Mercedes GLA-Class.

În timp ce J-Pace este de așteptat să debuteze în 2019, E-Pace ar putea să nu ajungă până când se va ajunge în următoarea decadă. Când se va întâmpla, va fi greu pentru cineva familiarizat cu gama actuală a lui Jaguar să recunoască viitoarea versiune completă de SUV.