Jeff Gordon a pilotat mașina Corvette Z06 Indy 500. Poate concurenții să țină pasul? - Mașini - 2019

Anonim

Când am condus noul Corvette Z06 pentru Premiile noastre Car of the Year, mașină de ritm nu a fost primul lucru care a venit în minte. Totuși, era doar o scrisoare.

Fiara de 650 de cai putere este într-adevăr o mașină de curse pentru drum. Are puterea, aderența și manevrabilitatea incredibilă pentru a mopa mașini mai mici pe aproape orice arenă, presupunând că aveți un sofer curajos suficient pentru a-i da fasolea.

Pentru cea de-a 99-a cursă a turneului Indianapolis 500, Chevrolet a găsit doar tipul pentru locul de muncă. Patru campioni Nascar Sprint Cup Jeff Gordon vor conduce masina de ritm Z06 in acest an, marcand pentru a 13-a oara ca Corvette a fost recrutata pentru siguranta.

"Indy este o sala de sansa pentru curse ca mine si nu am fost mai incantati sa conduc masina de curse Corvette Z06 in jurul liniei care a ajutat la succesul meu de-a lungul anilor", a spus Gordon. "Indianapolis 500 este unul dintre cele mai celebre curse ale anului și un eveniment pe care întotdeauna am visat-o de curse în timp ce cresc în California și în apropiere de Pittsboro. Am câștigat cinci curse NASCAR la IMS, iar piesa va fi întotdeauna un loc special pentru mine, pentru a putea participa într-o astfel de zi istorică va fi ceva ce-mi amintesc pentru tot restul vieții mele.

Ca o reîmprospătare, modelul Z06 este alimentat de un motor LT4 V8 de 6, 2 litri, care face un uluitor cuplu de 650 CP și 650 de kilograme de cuplu, acesta din urmă fiind cuplat la doar 3 600 rpm. Cu o viteză automată de opt trepte, viteza de reacție de la 0 la 60 km / h este tratată în 2, 95 secunde, iar sfertul de mile este curățat în doar 10, 95 secunde.

Nu este vorba doar despre performanțe line-line; Z06 este într-adevăr una dintre cele mai bune mașini de manipulare din lume chiar acum. Poate trage o transmisie de 1, 2 g accelerație laterală atunci când este împinsă, iar mașina rămâne la fel de plată ca și Florida, prin coturi.

Există, de asemenea, un recorder de date de performanță, care poate afișa și înregistra timpul de accelerație, forța de frânare, viteza motorului și alte informații despre autovehicul de peste 720p.

Cursa Indianapolis 500 începe în 24 mai.