Conceptul Kia Ray PHEV apare la Salonul Auto de la Chicago din 2010 - Autoturisme - 2019

Anonim

Kia Motors a făcut un mare anunț astăzi la Salonul Auto de la Chicago din 2010, dezvăluind conceptul său futurist Ray Plug-in Hybrid. Kia spune că dorește să ofere vehicule inovatoare și eficiente cu stil și economie de combustibil. Noul concept Kia Ray este dotat cu un design aerodinamic, cu un profil de curgere, materiale reciclate, cu celule solare hexagonale acoperite cu panouri din sticla care acopera un sistem de iluminare sau climatizare si o spate in forma de U pentru a netezi fluxul de aer. Kia Ray are un motor pe benzină cu patru cilindri, cu injecție directă, de 1, 4 litri, care scoate 153 de cai putere și un motor electric de 78kW, capabil să propulseze raza în sine peste 50 de mile pe o încărcare completă a bateriei.

Ray are un consum de combustibil mai mare de 202 mile pe galon, și are o gamă totală de 746 de mile. Un alt aspect verde al acestui concept nou, sistemul GreenEdge de la Infinity Audio, care, potrivit KIA, include difuzoare care "reduc consumul de energie și disiparea prin temperaturi scăzute ale încălzirii auto cu performanțe acustice crescute, o sinergie mai bună între amplificator, difuzor și vehicul".

"Este important să ne imaginăm ce vor oamenii în viitor, dintr-o perspectivă ecologică la începutul procesului de proiectare, pentru că oamenii vor să-și reducă amprenta de carbon fără să conducă copii", spune Peter Schreyer, șef de proiectant, Kia Motors Corporation. "A fi verde nu mai trebuie să fie o declarație evidentă, iar Kia Ray exemplifică o combinație viabilă de caracteristici moderne, ecologice, pentru consumatorii de astăzi ecologici".

Kia susține că conceptele reale din spatele lui Ray nu sunt prea departe în viitor. Ray a prins astăzi o mulțime de ochi la Salonul Auto cu designul său unic și tehnologia verde inovatoare.