Lotus revine la supercars cu hibridul Elite V8 - Autoturisme - 2019

Anonim

Sfântul patron al curselor de weekend de pretutindeni a făcut un pas în lume cu câțiva cilindri suplimentari sub capotă - și o cifră completă adăugată pe etichetele sale de preț. Luni, Lotus a anunțat Elite, un supercar cu motor V8, care va racorda producătorul britanic de motocicliști în competiție cu Ferrari, Lamborghini și Aston Martin.

Spre deosebire de gama actuală de cupluri ultra-ușoare, echipate cu motoare Toyota cu patru și șase cilindri, Elite va adopta un V8 de 5 litri capabil să scoată 611 cai putere. Potrivit Lotus, care va arunca Elite la 62 de mile pe oră în 3.5 la 3.7 secunde.

În mod interesant, Elite va fi, de asemenea, un hibrid. Deși Lotus nu a anunțat-o pentru câștigurile sale în eficiența combustibilului, Elite va folosi un sistem de recuperare a energiei cinetice sau KERS, care recuperează energia la frânare și mărește mașina în timpul accelerării prin intermediul motoarelor electrice din transmisie.

Styling-ul se întoarce departe de aspectul bătăliei-spionaj al mașinilor mai mici Lotus pentru un aspect mai matur și mai curat, care aminteste de câteva oferte oferite de Ferrari, Aston Martin și chiar de un indiciu al lui Fisker.

La fel ca Lotus Evora, Elite va oferi un aranjament de 2 + 2 locuri, devenind cea mai mare masina a companiei la o lungime de peste 15 metri.

Este, de asemenea, cel mai scump. În timp ce Evora 2010 începe de la $ 72, 990, Elite va de vânzare cu amănuntul pentru £ 115, 000 - aproximativ $ 180, 000 USD. Lotus va dezvălui oficial Elite-ul la următorul Salon Auto de la Paris, dar nu vă vinde Ferrari încă; autoturismul nu se va rostogoli pe podele proaspăt parfumate până în primăvara anului 2014.