Platforma viitoare a Lotus va fi construită și vândută exclusiv în China - Mașini - 2019

Anonim

Confirmând un zvon de lungă durată, Lotus a anunțat că se află în primele etape de dezvoltare a primului său crossover. Purtătorul de cuvânt al celui mai nou-unnamed soft-roader este extrem de controversat, însă este de așteptat ca vânzările de automobile britanice să fie impulsionate și, mai important, să atragă noi cumpărători în showroom-uri.

Lotus CEO-ul Jean-Marc Gales promite că crossover-ul va fi un "adevărat Lotus" și îl va face drept "primul SUV ușor din lume". Aproape aceeași dimensiune ca un Porsche Macan, se va remarca datorită unei siluete sportive și unui design care vor împrumuta indicii de stil de la companiile de back-to-the-basics sporturi.

O mână de bucăți vor fi împrumutate de la compania mamă Proton, în încercarea de a ține sub control costurile de dezvoltare, deși Gales apără această decizie, subliniind că "puteți găsi componentele Volkswagen într-un Lamborghini". Piese de schimb Toyota.

Informații detaliate precise nu sunt încă disponibile, deoarece crossover-ul se află în faza embrionară a dezvoltării. Cu toate acestea, Lotus promite că modelul va fi considerabil mai ușor și mai rapid decât principalii săi concurenți datorită utilizării materialelor ușoare cum ar fi aliaj forjat, compozite și aluminiu în construcția sa. Tracțiunea pe toate roțile va fi disponibilă, dar Gales avertizează că crossover-ul nu va fi un adevărat off-roader.

Crossover-ul sună promițător pe hârtie, dar există o captură: va fi construită într-o fabrică Lotus nouă, care va fi localizată în sud-estul Chinei și va fi vândută exclusiv pe piața locală, cel puțin la începutul producției. Lotus nu a exclus exportul crossover-ului în Europa și Japonia mai târziu în cursul producției, însă reglementările stricte privind siguranța și emisiile vor păstra probabil acest lucru în afara Statelor Unite. Chiar și așa, Lotus prezice deja că crossover-ul va deveni cel mai bine vândut model la scurt timp după introducerea sa.

Revista britanică Autocar raportează că primul crossover al lui Lotus este programat să apară pe piață în 2019, ceea ce înseamnă că acesta va fi probabil introdus la ediția din 2018 a Salonului Auto de la Beijing.