Masina lui Levante de la Maserati se va încărca în arena de crossover de lux de la Salonul Auto de la Detroit - Mașini - 2019

Anonim

Maserati se află în mijlocul resurgenței. Nu cu mult timp în urmă, constructorul italian se lupta să facă vânzări cu doar două vehicule din portofoliul său: GranTurismo și Quattroporte. Ambele modele au fost frumos este sunet și aspect, dar nu au fost fără defecte. Apoi, anul trecut, Maserati a introdus sedanul sport Ghibli și a redesenat complet Quattroporte pentru a rivaliza cu cele mai bune din Germania. În același an, conceptul Alfieri a fost dezvăluit ca un provocator direct la Jaguar F-Type.

Maserati se concentrează nu numai pe o gamă superbă și pe motoare pline de suflet, ci pe platforme de lux, fiabilitate și scalabilitate pentru a ajunge la noi segmente și pentru a deschide marca către o bază de clienți mai largă. Introduceți modelul Maserati Levante, care a fost previzionat de conceptul Kubang și pe care acum știm că îl va debuta în ianuarie, la Salonul Auto de la Salonul Auto de la North American (alături de Salonul Auto de la Detroit).

Acesta este probabil cel mai important model al lui Maserati, nu doar pentru ca piata SUV a depasit segmentul sedan in vanzari, ci pentru ca daca produsul este un concurent puternic in jocul de crossover de lux, Levante ar putea impinge Maserati la succes la fel ca Porsche. introducând modelul Cayenne.

A spune că piața de crossover de lux este încălzită ar fi o subestimare masivă. Acum, veteranul, Porsche Cayenne a fost mult rafinat și se comportă mult mai mult ca un sedan sportiv decât un SUV. Între timp, BMW X5 și X6, cu versiuni de 552 cai putere M s-au umflat de-a lungul anilor, însă adâncimea lor de inginerie este greu de egalat. Noul GLE de la Mercedes-Benz - în special în versiunea AMG - nu a fost încă testat. Ca la toate versiunile AMG, cu toate acestea, ne putem aștepta ca motorul său - în acest caz un turbocompresor V8 de 5, 5 litri - să fie un pas de vânzări. În plus, Jaguar va introduce F-Pace cu un derivat SVR care va face peste 500 de cai.

Levante va contracara stilul atrăgător și o gamă de motoare puternice. Opțiunile vor include un V6 turbo cu două turbocompresoare în 345 CP și o aromă de 425 CP, o gamă de dieseluri care fac între 245 CP și 335 CP, iar câinele de top, V8 de 552 cai putere.

Cumpărătorii care au între 60, 000 și 200 000 de dolari pentru a cheltui pe un crossover de performanță de lux vor avea o mulțime de opțiuni. Chiar acum, nu există un câștigător clar în ceea ce privește estetica, performanța sau luxul, dar să fim cinstiți, există probleme mult mai rele decât prea multe alegeri importante ale vehiculelor.